Visst är det väl skönt med värme …

Det har varit varmt idag, riktigt varmt. Maken var på gubblunch, jag hade tänkt gå ut och shoppa lite, men jag blev sittande framför datorn och fixade lite. Hade korsdrag och försökte inbilla mig att det drog lite …

Hilda var här och städade. Hon stryker tvätten i vårt sovrum och det var säkert 35 grader där inne när hon var klar. Men inte en svettdroppe i hennes panna. Det fullkomligt rann i min panna.

Vi skulle träffa en av makens gamla skolkamrater idag inne i stan. Han och hans dam är här på rundresa och ikväll var deras ”lediga” kväll. Jag gjorde mig i ordning. Kände mig ganska ok. Så klev vi in i bussen, där var minst 40 grader. Man har ingen AC och inga fönster som går att öppna i den främre avdelningen. Det var där vi satt, fast det hade nog inte gjort någon skillnad om vi suttit längre bak. Jag upptäckte att min ”viftare” (solfjäder) inte låg i väskan som den brukar … Sminket som jag så omsorgsfullt lagt på rann sakta ner för kinderna och näsduken blev alldels brun/svart och genomvåt. När vi klev av bussen var det ganska ok att blusen var dygnsur, det gjorde den lite svalare …

Vi gick förbi en liten ”allt i allo – butik” och frågade om de hade ”viftare” – de hade två och en är nu min. 12 rand, ca 8 kr – värd vartenda öre.

Vi fortsatte till hotellet och där hade de fungerande AC … Vi var tack o lov tidiga och satte oss i den svala lobbyn. Upptäckte att de hade en bar och där landade vi med en flaska kallt bubblande vatten. Innan det var dags att träffa makens vänner så hann jag bli ganska ok igen, det droppade inte längre om håret i nacken och sminket hade slutat att rinna.

Vi tog taxi till Waterfront och alla fönstren var öppna – gillar jag inte i vanliga fall, men nu var det toppen och håret hann blåsa torrt.

Vi gick till en italiensk restaurang, åt god mat och njöt av utsikten, efteråt blev det en Irish Coffe på en takterrass – nu var det ljuvligt med den återstående värmen. Att bara sitta där i en kortärmad blus och njuta.

Vet inte mycket ni uppskattar Owe’s låtar, men varje låt är en rolig/bisarr berättelse med en fantastisk och härlig lek med svenska språket,  roliga rim och ofta med dialekt. Inte blir det sämre av att musiken är så glad …

Dagens Owe:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *