Avresa …

Jag satte klockan tidigt – det var faktiskt inte ens riktigt ljust – hösten har kommit till Kapstaden. Ställde mig på balkongen vid flera tillfällen och följde de olika skiftningarna på himlen vart efter solen steg.

Även om Hilda fixar det mesta så kan vi inte lämna över allt, även om hon säkert skulle klara av det. Vi tvättade våra lakan och madrassöverdragen. Packade det sista och det som inte kom med kom inte med. Konstigt hur stressad man blir de sista timmarna – dagen innan har jag full kontroll.

Vår granne Karin mötte upp i garaget kl 14.15 och körde oss till Stadium. Ingen stoppade oss på vägen och vi lämnade över de papper hon behövde för att ta sig hem.

Vi hade många timmar framför oss i kö. Det ändå förvånansvärt organiserat – men tålamod … Alla var väldigt vänliga och hade lätt för skämt och skratt. Man tog vår temperatur – om det var ok fick vi ett gult band runt handleden – vilket både maken och jag fick. Sedan fick vi en gummisnodd med en siffra – vår var 4. Det betydde att vi skulle åka med buss nr 4. Vilket vi också gjorde efter en lång stund. Under tiden fick vi varsin matpåse o dryck. När bussen körde fram tog de hand om vårt bagage och i fick bara sitta 1 på varje dubbelsäte. Vid ankomsten till flygplatsen tog det lång tid innan vi fick stiga av. Först skulle bussarna, en efter en köra fram. Bagaget lastas av och en hund skulle sniffa efter något – vilket det nu var. Sedan fick vi kliva ur.

Då började nästa köande – men det gick förvånansvärt fort – mycket snabbare än när vi reser reguljärt. Det var noga med avstånd i kön. Likaså i kön till säkerhetskontrollen, men sedan var det slut på avståndstagande. I vänthallen stod alla stolar på samma sätt. Även om resenärerna försökte hålla avstånd. På planet var det fullsatt och där fick vi inte köa till toaletterna – men att vi delade armstöd var inte så viktigt … Personalen sprang omkring i vita skyddsdräkter och såg ut som vita Teletubbies. Middagen bestod av en kartong innehållande en fralla med osynlig kycklingröra – lyckades skrapa i mig lite och den var ganska god, med en chokladbrownie och en KitKat choklad  – serverat med te, kaffe eller söt dryck – vad mer kan man önska …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *