Åter på europeisk mark ..

Både maken och jag lyckades sova en stor del av natten – det var bra, vi behövde det. Personalen sprang fortfarande runt i sin teletubbies dräkter. En del av dem fyllde verkligen upp gångarna när de passerade. Frukosten var helt ok med äggröra, stekt skinka och stuvade bönor. Vi landade på tid – kanske lite tidigare. Men återigen lång väntan innan vi fick lämna planet – 40 personer åt gången. Vi hade tack o lov ingen tid att passa – det plan som dagligen går till Stockholm gick ungefär när vi lämnade.

Vi strulade runt en del på flygplatsen – det vil gärna bli strul, den är så oerhört stor. Nu var den dessutom folktom – underlig känsla. Vi letade upp träffpunkten för shuttlebussarna och stod där en stund o väntade. Vi fick så småningom veta att det går inga shuttlebussar – det måste bli taxi. Det fanns tre taxi för hela stora flygplatsen, vi tog en och han tog oss till hotellet – strulade med betalningen då han ville ha cash, vem har det idag – inte vi. Jo, vi hade sydafrikanska pengar, men han nobbade. Till slut sade jag ifrån att eftersom vi har kort med chips så funkar det tydligen inte med att vi skulle signera. Bara det – alla dessa taxiförare över hela världen som vill lura oss turister. I valet att inte få betalt eller inte så lyfte han på en trasa och där låg en normal, fungerande apparat.

När vi betalt gick vi mot hotellingången – den var låst. Det kom ut en dam från en annan dörr och undrade om vi hade bokat. Jo, vi uppgav namnet och hon sade att vi fick gå runt hörnet ca 50 meter. Mina fötter jublade inför detta Det var inte 50 meter, snarare 250 och en trottoar under construction.

Vi möttes av en söt, glad receptionist – tack för det. Vi fick ett rum, liksom vi kunde köpa med en flaska rött vin – vid det laget var vi som två, fotömma trasor. Vi har ju inte fått promenera på tre veckor och nu hade vi sprungit omkring med tunga väskor i många kilometer sammanlagt.

Efter gott vin, god middag som levererades i receptionen (allt är ju stängt), en härlig dusch så ligger vi nu här i en skön säng och det återstår bara att sova …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *