Turistens klagan …

Jag fick en idé tidigare idag om vad jag skulle skriva om, eftersom jag var upptagen med annat så skyndade jag mig att skriva rubriken för att komma ihåg. Jag sitter nu här och läser rubriken – har ingen aning om hur jag tänkte – inga klockor ringer …

Om jag försöker tänka på något att klaga över så är det väl mitt skadade finger från igår. Plåstret ramlade av när jag diskade idag – vi har ingen diskmaskin – vi brukar ha Hilda. Hon är kvar i Zimbabwe och vi får klara den detaljen själva. Det gick jättebra under själva disken, sedan skulle jag fixa med middagen. Kyckling. Jag trixade så gott jag kunde och efteråt blev det noggrann tvätt och spritgelé. Funkar ganska bra.

Undrar vad jag skulle skriva om: Turistens klagan …

Jag har också – äntligen – kommit mig för att baka av de dyra mjölsorter jag inköpt. Datumet hade gått ut. Jag provsmakade och det var inget fel och satte mina degar. Det blev två sorter. Mandelkakor och kokostoppar. Jag vill gärna ha något till kaffet på eftermiddagen, men klarar inte av vitt mjöl och vanligt socker. Då blir det turistmage. Har letat på nätet i flera år efter kakor med annat mjöl, t.ex mandel/kokosmjöl. De flesta recept jag testat hittills har varit botten. Men tror att de jag bakade idag är ok. Åtminstone var tjuvsmaken god. Vi får se vad jag tycker i morgon vid fikat.

Idag har jag också lagat en ny rätt till middag. Hasselbacks kyckling, hittade receptet på nätet. Det finns många gurus där ute som vill dela med sig av sina recept. Detta verkade ok och blev faktiskt riktigt gott, även om vi inte fick tag i filéer. Det blev lårben och klubbor, men det fick inte hindra. Ja, riktigt gott faktiskt – kommer att laga denna rätt fler gånger. Kan varmt rekommendera den och vill ni ha recept – hör av er.

Nu är det sent, maken och grannarna har lagt sig, men jag sitter här på balkongen och skriver och undrar vad ”turistens klagan” står för. Jag har tänt blombelysningen och oljelampan som ska motverka myggangrepp (de finns här ibland) med hjälp av citron-nånting olja. Denna makapär (oljelampan) är indisk. Hilda har haft sina duster med den och den är numera  ganska stympad, men den fungerar fortfarande och är en present från vår mäklare Ben, som förmedlade lägenheten. En fantastisk och vänlig person som ställde upp när det strulade. Vi bodde i Ghana då, maken var tvungen att åka hem för att jobba. Jag blev kvar för att ta emot hantverkare som inte kom. Fick boka om min biljett tre gånger. Jag har antagligen skrivit om detta tidigare. Men, det dråpligaste är nog att de fick byta ut kylskåpet minst två gånger medan jag var kvar. Framsidan var repad. Vår underbare Ben, lovade att vara närvarande vid nästa leverans. Han meddelade efteråt att nu var ett felfritt kylskåp på plats och de andra hade säkert också varit felfria. Det var den skyddande plasten som var repad …

Undrar vad turisten klagade över …

Ser väl inte helt fel ut …
Hasselbacks kyckling …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *