Nu drar det igång: Mellon …

Sticker jag ut hakan, är jag sipp när jag tycker att programledarna är urdåliga på melodifestivalen – numera ”Mellon”. Maken och jag kändes oss förlägna vid vissa tillfällen, när man tog upp Änglahund, som hårdrock – pinsamt. Väntar sig Hasse Andersson att han ska ta Änglahund till nya höjder som hårdrockare, få ny publik, gå hem hos ungdomarna ännu en gång – patetiskt.

Sitter just nu och väntar på slutomröstningen och tittar på något konstnärligt med människor i kroppsstrumpor med färgeffekter på. Kanske inte helt fel – kanske till o med ganska bra vart efter numret fortgår. Faktiskt bra. Läckert i all sin enkelhet …

Nano har nu gått vidare till finalen – helt ok, jag tycker hans låt är bra. Men jag är rädd att folkvagnskillarna kommer att ta nästa plats – kidsen går hem på tuffa killar, den barbröstade med solglasögon kunde inte ens svara programledaren på en fråga …

Jag är glad att de två låtar jag gillade bäst gick direkt till final. Men, hur kunde den rödhåriga tjejen förlora mot de tråkiga killarna i folkan … Hon hade en bra låt, killarna var bara röriga, men trollade bort rörigheten med en barbröstad (stum person) med solglasögon …

Sitter nu på balkongen igen, det är så underbart här ute på kvällen – fattar inte – sitter aldrig här på dagen. Tog med datorn, hade tidigare idag telefon kontakt med våra vänner som är ute och reser på egen hand. De hörde av sig ikväll om hur deras safari hade varit. Mycket lyckad vad jag förstod. De hade lagt upp bilderna på Facebook. Jag påpekade att jag inte var kompis men att jag skulle söka att bli. När jag satte mig och letade igenom alla tänkbara ”vänner” hittade jag några kära namn. Jag skickade vänförfrågan och jag har redan fått positivt svar.

Nu tillhör jag inte skaran som är aktiv på FB, jag tycker det är lite för utlämnande och faktiskt lite obehagligt. Eftersom jag är medlem i en del stora föreningar så inkluderas alla dessa adresser i: ”Marie – du känner väl dessa …”. Det handlar om hundratals personer, mina egna mailkontakter, mailkontakter till dessa – mailkontakter till deras kontakter, till deras kontakter  – i all evighet …

Min reaktion är: ”Hur läskigt kan det bli, hur mycket vet de om mig, vilka sidor jag besöker – det syns i reklamen som ramlar in. Någon där ute har fullständig kontroll på allt du gör.

Jag har letat information på hälsosidor, idag har jag rensat ca 10 ”hälsosajter” som börjat skicka regelbundna mail till mig. Det är ganska läskigt där ute i cyberrymden – de har helkoll på dig …

Men idag är jag glad att jag pga av detta fick kontakt med en person som är mig väldigt kär …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *