Tålamod …

Jag måste medge att jag är mycket imponerad av mitt lugn. Vet inte om maken håller med … men jag är faktiskt lugn. Det poppar upp lite irritation ibland, men lugnt och sansat intalar jag mig att det inte är värt det. Då blir jag så – nåja – glad och nöjd igen.

Har nu tillbringat hela dagen idag med att försöka avinstallera virusprogrammet. Men för att ta det från början, om ni orkar vet jag inte, men jag måste bara skriva av mig.

Det började igår när jag försökte på egen hand att felsöka i min dator och på nätet. Till slut hittade jag leverantörens kontaktsida – den har de gömt ganska effektivt bland all reklam och alla försäljningserbjudanden.

Jag knåpade ihop ett brev (på engelska), skickade med en skärmdump och ställde in mig mentalt på att använda datorn så lite som möjligt on line. Definitivt inte öppna mail och hämta saker på Internet (som min koka dotter lärt mig en gång i tiden …).

Efter några timmar kollade jag min mail och – där låg ett svar från supporten. Det hade legat där i två timmar, vilket betyder att de måste svarat omgående. Det var ett mycket informativt brev om hur jag skulle gå tillväga. Blev lite nervös och bestämde mig för att vänta till idag.

I morse efter frukost satte jag igång. Det var inte bara – datorn, som skulle öppnas i felsäkert läge – vägrade, den hoppade över det stadiet varje gång jag försökte … Och eftersom ett av mina problem är att när den startar så tar det ca 8 minuter från start till jag är inne igen – så tog det sin tid. Men jag bestämde mig för att gilla läget och lade mig på soffan o läste en svensk skvallertidning jag ärvt. Dessemellan gick jag fram till datorn och försökte på nytt – bara för att konstatera att den startade normalt i alla fall (hur normalt det nu är när det tar minst 8 minuter …). En gång gick ja ut på balkongen och försökte borsta av mig urmelkottarna från axlarna … 🙂 (Lyckades inte kan jag tillägga …)

Till slut var mitt tålamod slut och jag drog helt enkelt ut batteriet och då fick jag meddelande om ”fel osv”. Därifrån var det inga problem med att starta i felsäkert läge och jag kunde ladda ner avinstallationsprogrammet – avinstallera och installera på nytt. Kan meddela att felet kvarstår … exakt som det var innan. Det går inte att aktivera programmet.

Nu har jag skrivit tillbaka till supporten och detta kommer att vara morgondagens problem också …

Nu ska jag avsluta här och sedan ska jag sätta mig på balkongen – det har bara blivit ca 40 minuter utomhus idag – balkongen – medan virusprogrammet laddade ner, så långsam uppkoppling har vi …

Har äntligen laddat upp några bilder för julafton …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *