Allt kommer igen …

En fantastisk bukett med vackra blommor, silverkulor och silverkottar ...

Idag var det min första ”fria” dag sedan många veckor bakåt. Har verkligen sett fram emot den. Hur jag skulle sitta med fötterna högt, lägga ett pussel eller patiens, eller båda dera och lyssna på Sveriges Radio.

Morgonen började bra, jag var fruktansvärt trött och orkade inte längre än till en balja te och en patiens. Sedan bjöd maken på frukost, risgrynsgröt och vörtbröd med ost, därefter tog jag en kopp kaffe och laddade hem ett svårt pussel. När kaffet var urdrucket satte jag datorn i viloläge och vi tog en härlig promenad längs stranden. Det har blivit varmt igen. Vi har ju varannandags väder.

När vi återvände hade också min urmelkottar återvänt – de har hållit sig borta i snart ett år nu, men idag satt de där på axeln när jag startade datorn igen. Allt gick bra tills jag skulle klicka på mitt namn, då låste den sig. Den total vägrade, efter många försök till omstart – då jag även tagit ur batteriet – som någon tipsat om och som brukar fungera. Den kom igång igen och körde sina rutiner som brukligt när den blivit avstängd på fel sätt – när det var klart var rutan totalsvart. Bara musen fungerade, den vita pilen gick att flytta. Det tog ca 5 minuter med svart ruta så kom den igång igen. Den stora skärmen är då bortkopplad och virusprogrammet vägrar att starta. Nåt om inkonsvekvent läge …

Jag har försökt att backa systemet – men det går inte för att virusprogrammet är igång (!), och bör stängas av tillfälligt – men den möjligheten verkar inte finnas i den version jag har. Och virusprogrammet står där och skriker att det inte är igång. Men som den kloka kvinna jag är så hade jag följt instruktionerna och sparat ner licensnyckeln till virusprogrammet – trodde jag. Där är ett helt tomt dokument – hur det nu kunde bli det …

Nu sitter jag med en oskyddad dator, med betalt virusprogram för två år framåt, ingen licensnyckel, ingen knapp för att stänga av programmet tillfälligt för att kunna backa systemet. Stänger jag av datorn så startar den i felsökningsläge och vill backa systemet – som inte går – och sedan är den svart i ca 5 minuter … Vad har jag gjort dessa urmelkottar för ont …?

Julaftonen var i alla fall en mysig dag. Värmen hade kommit och vi tillbringade en stor del av tiden på balkongen. En vän kom för att dela julbord med oss, men först lyssnade vi till när barnen fick ringa till tomten (på Sveriges radio). Sedan blev det julbord och därefter kaffe på balkongen. Där satt vi också när vi öppnade våra julklappar.

Vi fick så kära bilder på barnbarnen och två helt underbara teckningar. Förstår nu varför tullen ville ha 70 kr för dem i tullavgift … + en helt otroligt vacker blomsteruppsättning.

Det blev också telefonsamtal till både USA och Sverige för att tala med barn o barnbarn. De är alla lite för långt borta.

Eftersom jag är lite skärrad ikväll så blir det inga bilder nu. Ska lägga in dem – men hoppas först få ordning på virusprogrammet mm. Hur nu det ska gå till så här i jultid. I morgon kommer jag att vara i köket hela dagen – ska ha den traditionella julkalkonsmiddagen på kvällen för våra vänner.

Nu hoppas jag att det inte är alltför många stavfel – klarar inte av att läsa igenom texten på denna lilla skärm, med dessa små bokstäver. Är ju så bortskämd med en stor skärm. I morgon får jag låna makens glasögon, då går det nog bättre.

God fortsättning på julen …!

Dopp i grytan ...
Vackra fågeltavlor ...
... inte undra på att tullen ville ha betalt ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *