Kommer aldrig att förstå …

Ha… Kan snart titulera mig som expert – i tålamod – vad gäller icke fungerande mjukvaror för datorer. Min kontakt hos ”virusleverantören” skickade över en länk till ett dokument – som jag faktiskt själv hittat i mitt första försök till att lösa problemet. Bara det att där stod klart och tydligt att det gällde för tidigare versioner av Windows … Så jag reflekterade inte ens över den möjligheten.

Blev lite konfunderad, men bestämde mig för att försöka. Det fungerade inte – förståss. Men sist i dokumentet stod det att om det inte fungerade så skulle jag helt enkelt gå in via kontrollpanelen och avinstallera. Sagt o gjort – jag gjorde det. Nu var jag inställd på att förlora min information om mitt abonnemang och var beredd att installera ett gratisprogram.

Alla varningsrutor kom upp och ”skrek” till mig att jag var på väg att … Men jag släppte svångremmen och svävade ut i cyberrymden. Sedan gick jag ut på balkongen …

När jag kom tillbaka var skärmen täckt av en jättestor varningsruta – i orange och svart – om att virusprogrammet ”was out of date” – och vad ville jag göra åt det. Hjälps inte, men när jag ser ett sådant meddelande blir jag superstressad … alldeles nipprig och var tvungen att intala mig själv att sitta ner – andas lugnt och läsa vad det står …

Efter några minuter hängde jag med – ser det ”finstilta” och där kunde jag klicka i att jag redan hade en giltig licens. Bingo – allt fungerade… Men för att tala sanning så var det inte fullt så enkelt …

Nu ska jag avslöja hemligheten om varför det helt plötsligt fungerade – hade ju faktiskt gjort precis samma sak i flera dagar – flera gånger om dagen. Jo, nu använde jag mig av Explorer i ställer för Firefox …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *