Reggae med gudomlig bearnaisesås …

Idag har vi varit på långpromenad. Den gick längs strandpromenaden, det är ett otroligt ljus med stranden, vattnet och vågorna. Det var mycket folk ute och rörde på sig idag. Vi går så långt vi klarar av och håller reda på bussens avgångstid längs vår promenad. När vi närmar oss en hållplats som stämmer med avgångstiden ställer vi oss där och väntar in bussen. Fungerar alldeles utmärkt. Vi får en liten promenad och bussen tar oss dit vi vill.

Idag var målet en restaurang vi uppskattar mycket för deras goda mat till hyggliga priser och bra service. På söndagarna är det dessutom reggae, ett band som spelar riktigt bra. Jag gillar reggae, åtminstone i den variant som detta band spelar. Man sitter där njuter av god mat och gungar med i musiken medan man äter.

Det är alltid fullt i restaurangen – varje gång man kommer och det finns ett ledigt bord – bingo. Det är inte sällan man får sätta sig i baren och vänta. Idag hade vi tur, vi fick det sista bordet. Jättekul att sitta där och titta på alla olika typer som besöker stället. Sydafrikanska småbarnsfamiljer, far/morföräldrar med barnbarn, äldre par utan barn, ungdomar, gamlingar, svarta, vita, turister – ja, alla konstellationer. Mitt i allt detta flyter det omkring hur mycket personal som helst.

När maten kommer in är man aldrig besviken, däremot orkar man kanske inte alltid äta upp allt. Maken tog idag en Paella och jag en köttbit med deras – alldeles för goda Bearnaise sås. Nu hade man ökat storleken på såsskålen – lycka …

Proppmätta vaggade vi till busshållplatsen, vi hade tänkt gå några hållplatser, men – nej …

Ser ni filén som ligger på ett berg av stekta champinjoner, de tunna stripsen och den stoora skålen med gudasåsen …
Vardagsbild: på väg hem från busshållplatsen …
Vardagsbild 2: På väg från bussen och en annorlunda vinkel på Lions Head …

———————–

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *