Många steg blev det …

Idag har jag gått sju timmar på Ikea – sju timmar! Jag hade min minneslista och den fungerade bra – där var vissa saker som skulle kollas och funderas på. Det mest gick bra, men jag hade glömt att ta med i beräkningen att det är höstlov i Sverige och lönevecka. Jag var långt ifrån ensam. När jag tog paus för att äta lunch stod jag ca 20 minuter i kö för att få mina köttbullar. Jo, jag vet att de har flera andra rätter på sin meny – säkert bättre och kanske godare – men är man på Ikea är det köttbullar som gäller. Det spelar ingen roll att man för flera månader sedan anklagade dem för att de innehöll hästkött. Det är flera ton åsnekött som importeras till Sverige varje år och du hittar inte en enda innehållsförteckning med åsnekött. Vi får finna oss i att bli lurade och så länge vi accepterar det så kommer det att bli så.

Mitt förhållande till Ikeas köttbullar är det att det är en av de få gånger under året jag äter prefabricerad mat – de har helkoll på sig – och köttbullarna smakar bra. Då gör det inget om jag äter dem 2-4 gånger om året – de två senaste åren.

Har nu packat in diverse platta paket i lägenheten och i morgon ska det bli spännande att se vad som passar in. Hoppas i vilket fall att det inköpta städskåpet passar in. När det är på plats så är det dags att forma min arbetsplats. Tror i skrivande stund att det kommer att bli bra – men vet inte förrän allt är på plats. Det gäller att inte öppna förpackningar för att kunna lämna tillbaka dem …

Skulle egentligen vilja börja redan nu – men tror inte grannarna skulle uppskatta. Stor skillnad mot att bo i villa – men, som min dotter påpekar hela tiden – Du måste lägga dig i tid och sova …! Det kommer nog att bli så en dag – men inte ikväll – heller …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *