Isigt …

Idag blev det en kombinerad provtur med bilen – den är klart mysig att köra – och ett försök att ta oss ut till ön. Vi parkerade på den allmänna parkeringen och promenerade ner till bryggorna. Där höll ett gäng på att röja och elda vid stranden. Isen var borta och man kunde ta sig ut till ön – rakt över. Vi var på väg att fråga om någon kunde hjälpa oss över, när vi insåg att vi inte skulle kunna ta oss tillbaka. Närmare vår stuga låg isen och vi hade inte kunnat sjösätta vår enkla plåtbåt, som är den som gäller de första veckorna.

Vi gick vidare ut mot vår bryggplats och där var det heltäckande is. Så sent som förra helgen hade det tydligen gått att gå, men idag chansade man inte. Kändes lite snopet att stå där och titta på huset, men inte komma dit. Vi hade velat sätta igång värmen då vi tänker fira Valborg där. Kanske till o med få igång vattnet. Nu blev det inte så, det blev promenad tillbaka mellan lera, vattenpölar, is- och snöfläckar.

Isen hade tydligen kommit snabbt i höstas. Faktiskt låg där några båtar fastfrusna i isen. Maken talade med ett par som fått sin båt kvar i isen och som dessutom fått problem – spricka i botten – vilken de nu försökte laga. De berättade att de inte hann med i höstas, men trodde att deras båt skulle klara sig då den var gjord av aluminium.

Vi styrde kosan tillbaka mot stan och var glada att vi hittade en parkeringsplats …

Invid stranden var isen fortfarande ca 20 cm tjock …

 

 

 

 

 

 

 

 

Här hjälper varken isdubbar eller båt …

 

 

 

 

 

 

 

 

Så nära …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår båtplats …

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *