Det vill gärna stänka lite till …

Vi såg fram emot en dag utan regn – arbetslusten låg och pockade på. Men, det ville regna lite på förmiddagen – inga mängder – men uteslutet att arbeta ute. Jag gick igenom lite skåp och lådor och det är lika förvånande varje gång – hur mycket man har som man inte har en aning om. Och jag återfann också några prylar som jag inte visste i vilken bostad de befinner sig. Det är inte läge att börja rensa nu i midsommarveckan – så det mesta åkte in igen, men när helgen är över fortsätter rensningen.

På eftermiddagen blev det fint väder – stundtals – men det var varmt och jag nu fått ordning på det mesta på altanen. De flesta blommor står på sina platser osv. Lagom till jag fixat till det kom nya regnskurar – men inte så många millimeter.

Vi hade tänkt grilla idag för att göra slut på den sista gasolen, tuben måste bytas inför midsommar – men det var inte så inbjudande. Det fick bli uppvärmd Lasagne i stället. Gjorde en stor panna häromdagen som var tänkt att fixas när familjen var här. Nu får vi mumsa själva – kanske lika bra. Vet inte hur de skulle uppskatta att den inte är gjord med lasagneplattor gjorda på mjöl, utan med skivad squash i stället. Det blir väldigt gott och inte lika mäktigt, kan jag inte äta vitt mjöl längre – det blir inget roligt då – men med detta recept saknas inte lasagneplattorna …

Det fick bli en TV-kväll igen. En av kanalerna har en svit med några program jag gillar. Bl.a. en småputtrig deckare med en präst inblandad, sedan barnmorskor och sist mord i Midsomer.  Det påpekas då och då: ”Hur många finns det kvar?” När det är över skiftar jag till nästa kanal och får se Poirot – dock inte från början, men man kan inte få allt. Kan det bli bättre?

Samtidigt som jag tittar på TV slösar jag inte bort tiden – jag syr på mina små lappar – det har blivit ganska många nu …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *