Känslomässigt …

Solen tittade fram idag och hela eftermiddagen har varit solig – men vindarna var kyliga och de svängde från sydost till sydväst. Vi bestämde os för att grilla i vilket fall, men det var terrassvärmare som gällde. Nu börjar himlen bli grå igen och man har lovat regn i natt och ev i morgonförmiddag. Vi bestämde i vilket fall att flytta in sedan vi ätit vår mat.

Det var bra för jag upptäckte att en film – som jag inte lyckats se hela någon gång – gick på en av de kanaler jag numera prenumererar på. Med Julia Roberts och andra kvinnliga aktriser som jag beundrar – Steel Magnolia, tror jag den heter på engelska. Blommor av stål. En, i mitt tycke, underbar film som får mig att både skratta och gråta – men skrattet överväger.

Vi gjorde det enkelt för oss – som ofta nu för tiden – vi grillade specialkorv, Bratwurst, från vår handlare i Strängnäs. Den var god och det är så roligt att se att svenska producenter nu ”tar tag” i sina korvar och höjer köttmängden och smaken. Plötsligt är det faktiskt gott att grilla korv och få uppleva smak.

Vet att jag skrivit om att jag börjat titta på mina gamla VHS – som jag tagit hit till stugan för många år sedan. Har också skrivit om alla varningar om att kvalitén försämras att man snart inte kan titta på dem. Tror jag skrivit om att det är nonsens – de har den kvalité som sändningen levererade vid inspelningstillfället. Och, den kunde verkligen variera på den tiden. SVT 1 inspelningar är alltid kristallklara, vilket inte gäller för SVT 2, TV 4 och en hel del andra kanaler. Det berodde antagligen på TV:ns inställning eller kvalitén kanalbolaget levererade i hålet i väggen. Den var inte alltid på topp.

I vilket fall så tittade jag på Tinas Mat – tror jag programmet hette – det var gammalt, men hon är lika fräsch och söt fortfarande, även om jag inte gillar att hon numera är i TV 4.

I det här programmet bollar hon mot Thomas Tengby. Kommer ihåg att jag gillade programmet. Vid det här tillfället gjorde hon någon slags purjolökslåda som passar till grillat. Den gjorde jag idag – lovar! – den passar verkligen till grillad korv. Jag behövde varken senap eller majonnäs/bostongurka – bara så gott …! Det är inte sista gången jag gör detta …

En av länkarna kommer här, det är inte SVT: s. Tinas recept finns inte där längre, men det finns flera som lagt upp det. Jag klistrar också in receptet – utifall att. Väl värt att prova.

http://www.arstiderna.com/recept/Recept/graddstuvad-purjolok-med-ansjovis

Gräddstuvad purjolök med ansjovis

4 Antal personer

Ingredienser

  • smör
  • 1 dl riven ost – mozzarella
  • 100 g ansjovisfiléer
  • 1 knippe purjolök
  • olja
  • 3 dl grädde 38 %

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 gr. Putsa purjolökarna och skär dem i ca 5 cm långa stavar. Skär ansjovisfiléerna i mindre bitar. Fräs purjolöken lätt i lite smör och olja, häll i grädde och ansjovis och sjud i 10 minuter tills grädden delvis kokat in i purjolöken. Häll över i en ugnsfast form, strö på ost och gratinera mitt i ugnen ca 7-8 minuter tills osten smält och är guldbrun.

Smaklig spis …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *