Deckare med färg …

Det här med sommardeckare är väl helt underbart, tycker jag …

Kanske är jag lite pervers som ser fram emot varje mordfall. Jag spelar in för att kunna titta på de olika serier som går samtidigt. Vilket innebär att jag kommer att fortsätta att frossa i mord det närmaste halvåret, för i sommar har det verkligen varit den ena deckaren bättre än den andra. Alltför ofta går de samtidigt, så jag har inte kunnat spela in alla, och det har inte varit enkelt att välja.

Just nu sitter jag här under en reklampaus (deckare förståss …) och skriver, men skall alldeles strax gå tillbaka och titta …

Berättade jag om att jag skulle piffa till mig och färga in lite i mitt hår? Jag köpte en färg för några månader sedan, som var exakt som min egen färg. Då färgade jag in i slingor, och jag var mycket nöjd – nu var det dags igen då den rödaktiga färg som en frisör i CT gav mig i våras började titta fram. Inte alls min stil och jag hatade den från första dagen.

Jag gjorde alla förberedelser i reklampausen innan en deckare – norska Hunter – skulle börja. Gummihanskar på, gammal handuk om axlarna och så lade jag i slingor med hjälp av en pip i kamformat. Satte mig i köket, för säkerhets skull, och tittade på deckaren, försökte hålla koll på håret och deckaren samtidigt, deckaren blev mer och mer obegriplig – men det tycker jag i och för sig att den har varit hela tiden.

Kikade då och då på hur mörkt håret såg ut. Tyckte inte att jag såg någon skillnad, men eftersom jag har dåligt mörkerseende så tänkte jag att det nog var så att jag inte kunde se. Efter 3o minuter så bestämde jag att det fick räcka. Ville ju inte bli svarthårig.

Jag tvättade ur färgen i en reklampaus. Då blev jag riktigt misstänksam, det var inte något mörkt som rann iväg med vattnet. Mycket riktigt, inte en gnutta färg blev det – men som tur är så har jag inte så många grå strån, men snopet var det …

Även den här kvällen har jag avslutat med en deckare, även om det inte gick bra på slutet – det gör ju sällan det med deckare …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *