I minglets tecken …

För att försöka bota min rygg så lade jag mig i går kväll/natt på min nyligen inhandlade spikmatta – i sängen – för där var ingen tid till att ”koppla av” på golvet. Jag har inte kommit så långt att jag tänker: Ahh vad skönt … Men jag lägger mig, om jag uttrycker mig så, utan att ”spänna” mig, Det gör som mest ont där det redan gör ont, men på ett ganska påtagligt sätt som nästan känns ”behagligt” – något överdrivet …

Jag kunde  inte koppla av och redan efter en minut tyckte jag det var för länge – jag stod ut i tre minuter. Förra gången somnade jag. Mattan åkte bort, dvs man drar inte undan en spikmatta, man försöker, så försiktigt man kan, rulla av den. Nu går det ganska bra i vanliga fall, men inte med en rygg som har en eller ett par knivblad instuckna på diverse ställen. Det hela avlöpte bra och jag somnade.

Vaknade i morse, jättetrött (som vanligt), låg och drog mig men idag måste jag stiga upp tidigt. Maken ringde efter en halvtimme för att väcka mig, jag skulle delta i SWEA:s 30-års jubileum, ett heldagsprogram, och jag visste inte ens om jag skulle ta mig ur sängen. Medan jag pratade med maken, i liggande läge, så kände jag efter hur mycket som kunde röras och det verkade ganska ok. Och jag tog mig faktiskt upp utan större besvär.

Vi kom iväg, ryggen och jag, och deltog i ett mycket trevligt program. Först träffades vi på Skansen och där hördes det lång väg att det var Sweor på plats. Efter lunch med underhållning, stipendieutdelning och guidning på Skansen så bar det av till Nationalmuseum med guidad visning och mingel. Delar av den beridna högvakten gjorde sitt bästa för att överrösta oss. Det blev 50/50. Nu skall sägas till högvaktens försvar att de lät mycket bättre, de spelade väldigt bra.

I minglet så träffade jag på en annan sydafrikansk Swea och hon stod och talade med en man som jag kände igen. Så jag tänkte nu skall jag inte vara blyg utan fråga vem han är. Vilket jag gjorde.

Jag sa: ”Jag känner så väl igen dig, men jag kommer inte ihåg ditt namn”
Han svarade: ”Per Unkel heter jag …”

(Tyvärr kan jag fortfarande inte lägga upp några bilder …)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *