Både och…

Vaknade i stan i morse, det tar alltid en liten stund innan jag vet var jag är, vilken sida på sängen som jag skall stiga upp på. Men sedan hittar jag numera ganska bra. Det var faktiskt skönt att det var mulet i morse, jag kunde kura i morgonrocken en stund innan det var dags att ta itu med allt som skall fixas inför resan upp till Hälsingland. Kom en bit på väg, men det är lite kvar att fixa med. Och som alltid i Sverige, man vet inte vilka kläder man skall packa. Skall det vara kallt hela helgen eller kommer solen och det tänkas bli shorts några timmar mitt på dagen?

Man talar om global uppvärmning och värmerekord, men dipparna på kylan från nordanvinden har inte den globala uppvärmningen rått på ännu. Enligt tidigare erfarenhet så brukar det kunna bli väldigt varmt vid stugan där uppe. Och Hudiksvall var ju varmast i landet häromdagen, så… Ja. så det blir som vanligt, en stor väska med varma vanliga kläder, varma arbetskläder, lätta vanliga kläder och lätta arbetskläder, baddräkten lämnar jag hemma – det får bli en utmaning…  Inte för att jag skulle komma på idén att bada även om temperaturen stiger över tjugo grader, men det är dags att bryna på de delar som nu varit så inpackade en längre tid. Maken däremot ser ut som en pepparkaka, men vi har inte samma uppfattning om vad som är varm eller kallt.

Maken stannade kvar på ön, för idag skulle det komma en trädfällare. En pensionerad skogvaktare, 78 år, aktiv orienterare på hög nivå. Han fällde 10 träd, kvistade och choppade upp dem i kubbar. Han började kl 10 och var klar kl 4… Tyvärr var jag här i stan med kameran. Maken talade om att man nu vadar fram på tomten bland grenar, så han har full sysselsättning en tid framåt.
img_9086.jpg

Två små fåglar på en gren…
img_9084.jpg

… En till, från idag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *