Semifinal…

Det har varit en dag i ”plockningens” tecken. Dvs. jag har plockat med allt möjligt, ibland hade jag kontroll, men alltför ofta hade jag ingen aning vad jag egentligen plockade med. Jag har rotat på vinden och jag har rotat i källaren, och däremellan har jag haft tvättstugan. Det var det enklaste, hade knappt något att lägga i maskinerna.

Eftersom vi, syster Kicki och jag, skall åka till Hälsingland imorgon så har jag lagat mat som vi skall ha med oss för att slippa det imorgon kväll. Jag har kokat köttgryta och gjort köttfärslimpa. De skall nu fraktas upp imorgon i originalförpackning, dvs gryta o form. Vi får se hur det går. Enligt SMHI så skall vädret inte vara det bästa, tyvärr. Vi får bara hoppas att det inte regnar hela tiden.

Vid 8-tiden kom syster Kicki från Göteborg. Det blev lite ost och rött vin, medan vi halvhjärtat, tittade på semifinalen till Eurovisionsfinalen. Jag tyckte de flesta låtar var så där, men gillade bl.a. Norges. Men  semifinalen dominerades av de ostliga länderna och de var också därifrån som finalisterna kom. Norge kom tyvärr inte med.

Verkar som om det idag är viktigare med avklädda damer och halvnakna dansare … Hörde en känd textförfattare på radion idag, som tyckte att det kanske hade blivit för många länder som deltog numera, och jag är böjd att hålla med. Annat var det på den gamla goda tiden när segern alltid togs hem av de latinspråkiga länderna, framför allt Frankrike. I andra hand kom de engelskspråkiga och de nordiska länderna hamnade på jumboplatserna…

img_9096.jpg

Det är viktigt med show…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *