Att jag inte ger upp ….

Imorse hade vi bestämt att vi skulle komma iväg tidigt … vilket vi gjorde. Jag vaknade av att väninnan stod i köket och ordnade med matsäcken. Vi skulle ta med frukosten och äta frukost hos pingvinerna, vilket vi också gjorde. Men det var sista dagen med hyrbilen, så vi åkte via Taffelberg. Det skulle bli fotografering från kabelstationen, utsikten därifrån är alldeles fantastisk, så var det med vinden också. Vi fick knappast upp bildörrarna. Det gällde att hålla i kamerorna och att hålla huvudet i rätt riktning om man skulle se något, åtminstone för mej, som har lite längre hår. Där fanns några tappra turister, som hoppades att kabelvagnen skulle åka upp, men jag tror nog att de fick vänta förgäves.

Vi fortsatte vår färd mot pingvinera, solen sken och där var det lä. Ja, inte på parkeringen där gick souvenirförsäljarna omkring med toppluvor och kapuschong-jackor, men på stranden – där var det ljuvligt. Vattnet var, som alltid, friskt och isande kallt, så inte ens våra gäster från norden kände för att ta sej ett dopp. Det blev bara ett plaskande i kanten… Vi åt vår frukost och fortsatte sedan mot Cape Point. Vädret stod oss bi, vi trodde att det skulle vara ogint och blåsigt, men vi blev glatt överraskade – solen sken och det blåste visserligen, men inte alls som vi trott.

Det blev ett besök på Godahoppsudden och den obligatoriska fotograferingen, sedan ställde vi kosan hemmåt – bilen skulle vara inlämnad kl 16. Det var makarna som fick den uppgiften, själva så satte vi oss, väninnan och jag, på balkongen och njöt av ett glas av de goda vita viner, som vi köpt på vår vinprovartur, innan vi anslöt oss till de äkta hälfterna i Waterfront för middag. Där blåste det rejält, så middagen blev inomhus.

Kvällen avslutades delvis på balkongen, delvis framför en rolig ”rulle” med Robert Gustafsson för de andras del. För min del i telefonsamtal med Helpdesk hos Telcom… Efter en drygt en timme blev jag bortkopplad och bredbandet fungerar fortfarande inte … Även det trådlösa har lagt av, men där tror jag att jag förstår problemet – de har helt enkelt stängt ner, man har en månad – inte en dag mer – även om man betalat. Så det gäller att använda det man har inom den tiden, annars så förlorar man, i vårt fall ca 75 % av det inbetalade beloppet, så det blir väldigt mycket pengar för de megabites som vi använt …

(Jag hade rätt, vår tid var ute – så nu har jag betalat in ytterligare pengar. Vårt vanliga adsl fungerar fortfarande inte, där vet jag inte hur vi skall komma rätt, eftersom inte de vet …) Skall nu lägga upp bilderna – det dröjer en liten stund.

img_2881.jpg

Det blåste så vi fick nästan hålla i oss…

img_2882.jpg

Det var helt onödigt att köra hårtorken i morse …
img_2884.jpg

Frukost i solen …

img_2897.jpg

Vi fotograferar varandra …

img_2909.jpg

Det är ganska långt hem …

img_2912.jpg

Med False Bay i bakgrunden …

img_2916.jpg

Mot Godahoppsudden  …

img_2923.jpg

Bakom skylten …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *