Megabits och pizza …

Jag kämpade hårt igår kväll för att vi skulle kunna lyssna på Ring så spelar vi, men jag lyckades inte. Vi kunde dock njuta av Gammeldansken och sol på balkongen. Äntligen så visar Cape Town upp sitt rätta jag, vädermässigt.

Efter frukost så gav sej våra gäster och maken av på promenad längs stranden. Själv tog jag bussen in mot stan till Telcom och Vodafone. Jag bestämde mej för att besöka Telcom först och där stötte jag på två svenskar. Kul. Vi pratade lite och utbytte telefonummer och skildes med löftet om att kontakta varandra. Det blev min tur och jag drog ärendet – återigen – men hade denna gång turen att träffa en dam som inte sa att hon inget kunde göra. Hon kunde, liksom vi fått göra, ringa till felanmälan, vilket hon gjorde och vi blev inte så mycket klokare av det. Men vi fick veta (äntligen) att vi borde kontrollera routern … Jag försökte också få veta vad vi hade för lösenord, alla jag talat med har bett oss byta lösenord, så jag vet inte vilket som gäller. Det var det näst sista som skulle gälla enligt henne … Jag fick också namnet på en privatperson som jag skall ringa och som kan komma hem och hjälpa till. Själva har de ingen, bara folk som sysslar med telefoner.

Så lite glad, gick jag över till den andre telefonleverantören, och fick konstaterat att de tagit alla våra megabits. Det var bara att betala igen och försöka se glad ut… men visst är det väl något fel när man måste köpta mobil uppkoppling när man har adsl inkopplat i lägenheten och samtidigt betalar för det, snart tar de alla våra återstående megabits där också, och vi kan ju själva inte förbruka dem eftersom nätet ligger nere. Skillnaden mellan de två bolagen är att Telcom jobbar med kalendermånad, det enda vi vet är att vi är förloraren…

Med nya megabits på fickan så anslöt jag till de andra som bänkat sej på terassen till ett av våra vattenhål. Det fick bli ett glas chardonnay innan vi gick vidare för att äta lunch på en italiensk restaurang. Det var svårt att välja på menyn, det blev pizza, men det var svårt att välja vilken. Sedan rullade vi hemmåt. Vi gick ner till stranden för att avnjuta solnedgången, som bjöd på sina vackraste färger. Dagen avslutades på balkongen med Kentucky Fried från KFC, det har nu blivit varmt igen.

img_2934.jpg

Utsikten är i alla fall vacker …

img_2942.jpg

Mumsigt …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *