Allhelgonadagen – på riktigt …

Naturliga snacks ...

Här sitter jag miss i nassa – borde sova, men som vanligt är det ugglan i mig som dominerar.

Vi börjar komma in i rutiner och öppna rätt skåp/låda för rätt pryl. Men jag blir fortfarande glatt överraskad när jag tittar i garderoben … Så många plagg som jag inte kommer ihåg att jag har – det är faktiskt samma när jag kommer till Sverige.

Vi har haft Halloween middag ikväll. Puh! Jag har lagat mat i tre dagar … En är laktosintolerant, en är vegetarian och själv har jag blivit glutenintolerant. Men, det kändes så roligt att laga mat till alla – vi skulle ju mötas igen. Det blev en lyckad middag. Gästerna var inspirerande och trevliga. De kom med fantastiska blombuketter och goda vinflaskor + en spikmatta – och, de tyckte om maten – sa de i alla fall.  Så det var väl värt dagarna i köket. Ska väl erkänna att jag tycker om att laga mat och helst när jag lagar helt nya, okända recept och improviserar.

Gästerna var ett gäng som bor här i Sea Point och vi trivs så bra tillsammans. De flesta av dem kom ner igår – med samma flyg. Så vad kunde vara lämpligare än att bjuda in dem på middag innan de hunnit komma i ordning. De tackade alla ja och det blev ett kackalorum av glada röster. Vi bestämde att vi ska ha ”spindelmiddag” nästa år också – men då ska det vara knytis … 🙂

Jag hade inhandlat häxhatt med svart hår och svart fjäderboa – som ligger spridd i lägenheten – den ”släppte” fjädrar … Jag hade också köpt läskiga lösnaglar – men de glömde jag bort då en av gästerna knackade på dörren lite för tidigt, just när jag sminkade maken med blödande läbbiga sår. Gästen blev också sminkad med blod i ansiktet, det såg mycket verkligt ut.

Spindelväv i taket ovanför matbordet, med spindlar. Råttor och spindlar på bordet. Ingen hade spindelfobi – tack o lov.

Tyvärr tar åldern ut sin rätt – kanske också nattflygningen kvällen innan – men det blev inget nattsudd – bara jag som dröjer mig kvar. Men vilken trevlig kväll!!

Tack kära gäster för trevlig samvaro, otroligt vackra blommor, spikmatta och gott? vin – vi har inte smakat ännu  😉

Makens läskiga sår kund tyvärr inte publiceras. För läbbiga  -ja …, och han vägrade att visa ena kinden till, det var ju där de satt …

Iförd svart hatt o boa iförfall ... (ser ni fladdermusen som sitter i boan?
Lägg märke till mannen längst bort i bild - vilket läskigt sår ...
Inte det bästa ljuset ...
En modig dam med spindlar i håret ...
Dukat bord...

2 reaktioner på ”Allhelgonadagen – på riktigt …”

  1. Vad ni verkar ha trevligt på era fester men vilka gräsliga fingrar fast dom är otroligt bra gjorda. Hoppas dom kom fram på bordet i år. Du var ju riktigt tjusig i din svarta hatt med övrig utstyrsel. Här hemma är det bara gråväder så ni har det mycket bättre där ni är även om inte rätta värmen har kommit än. Ha det fortsatt bra.

  2. Dessa gräsliga fingrar är helt underbart goda … Tro’t eller ej 🙂 De är dessutom GI-vänliga. Jo, vi har har trevliga fester. Ni får komma ner så får ni delta. Jag kan baka fingrar om ni vill – eller annat läskigt. Har ett fantastiskt recept på daggmaskar …
    Må så gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *