På nedre halvan …

Denna dagbok kommer nog att bli en jeremiad – vad nu det betyder. Kanske precis vad det är …

Så mycket har hänt i mitt liv de senaste månaderna – hälften kunde vara nog. Jag är för trött för att hantera allt … Astrid Lindgren sa i en intervju att hon talade varje morgon med sin syster och de började med att säga ”Döden., döden…” Sedan var det avklarat. Jag förstår vad de menade – tror jag i alla fall. Alla de krämpor som smugit sig på, ja, de har faktiskt lirkat sig in på ett ojust sätt.

Strular på med att hitta rätt dos av Levaxin för min ej fungerande sköldkörtel. Eftersom nivån inte är ok än, efter ett år, så har hjärtat börjat bete sig. Inga problem om man bor i Sverige, då skriver man bara ut hjärtmedicin. När det inte fungerar så skriver man ut mer hjärtmedicin. Men eftersom hjärtat uppför sig ”fel” om man inte har tillfredställande dos av sköldkörtelhormon i kroppen så blir det väldigt konstigt. Detta påpekade jag för min nya husläkare, som ökat dosen (min tidigare husläkare hade tyvärr slutat …), jag hade dessutom den dåliga smaken att ta med bipacksedeln som visade på biverkningarna. Dessa var precis de som man får vid underfunktion av sköldkörteln – vilket är mitt problem. Då säger hon till mig att jag, som är så påläst, kan väl välja själv mellan vilken av de två hjärtmediciner jag prövat som jag ska använda.

Där och då borde jag ha rest mig och gått därifrån och bett om en annan läkare, vilket jag som god patient inte gjorde. Nu lever jag med hennes medicin/dosering och det är bort i tok. Dvs, jag lever med ständig hjärtklappning …

Den har inte blivit bättre av att vi tampats med telefonbolaget i en vecka för att få igång vår telefon och internetuppkoppling igen.  Den historien och de dagarna är så tröttande att jag inte orkar skriva om det och ni orkar inte läsa om det. Ni kanske inte ens orkat läsa hit …

Men i eftermiddag har kanske allt vänt – vi får se. Jag har varit min egen doktor idag och ändrat doseringen av mina mediciner, vi har fått vår internetuppkoppling och avslutat dagen med en trevlig kväll hos svenska vänner som anlände igår.  Ja, jag känner att det nog blir bra nu …

Glömde … Vi har under tiden förflyttat oss till Kapstaden – men det kanske ni redan förstått av bilden och det där med Internet uppkoppling …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *