Vilse bland flygstolarna …

Det var ingen som väckte mej kl 7 i morse, så jag ”sov” över, maken med… Det var tyst o lugnt, bara prassel från tidningen.

Vi skulle boka biljetter till Californien inför påsken nästa år, vi hade undersökt tidigare och trodde att det bara var att gå in och boka. Men, se det gick inte – fullbokat… Vi startade och letade på olika billighetssajter och fick de mest konstiga förslag om vi ville komma undan till ett vettigt pris. Tydligen hade alla andra också kommit på att de skulle beställa sina biljetter den senaste veckan. Några av dem hade varit framgångsrika, antar jag.

Vi bestämde oss då för att, äntligen, utnyttja våra bonuspoäng som vi fått då vi varit vårt flygbolag trogna i 15 år. Det låter ju så bra, och vi har haft mycket glädje av medlemsskapet, men … När det kommer till att boka biljetter med poäng, har vi hittills inte lyckats få en resa när vi själva vill. Det har alltid slutat med att vi betalat. Nu tänkte vi, sex månader i förväg, då borde det ju kunna fungera. Och det gör det nästan, dvs, vi måste åka till San Fransisco, vi vill egentligen till Sacramento. Men, för att komma dit måste vi flyga via New York, Orlando, Atlanta. Resan skulle ta ca 29 timmar … På hemvägen skulle vi dessutom få lov att övernatta i NY, på egen bekostnad.

När vi var klara med denna omfattande datasökning, som vi började med efter frukost, var kl 14.30… Alla säger att det är så enkelt att sitta hemma vid datorn och kunna fixa allt själv.

Vi gick kraftigt försenade, ut i sommarvärmen, 18 grader, som hade uppstått medan vi satt inomhus framför skärmen. Och kom igång med vårt skogsarbete, som har varit på tapeten hela sommaren, och en del kommer nog att vara nästa års sommararbete också. Tack o lov för den vedklyv, som vi investerat i, men den är ganska långsam, och man får krogig rygg och inte tjusiga muskler, som man får av att hugga ved …

img_1929.jpg

Det gäller att hitta stubbarna i allt riset …

img_1932.jpg

Den är inte stor, men stark …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *