Vägskrapa och pusselbitar …

Man kan ställa klockan efter barnbarnet, det blev ca sju i morse också. Jag har båda morgnarna gjort mitt bästa för att få honom att sova vidare en stund genom att säga att det nästan var mitt i natten, han har försökt och lyckats i några minuter. Till sin mamma sa han i telefonen att han hade vaknat mitt i natten …

Vi har ägnat oss åt samma lekar idag, det blev inte så mycket utomhus. Jag bestämde mej för att äntligen ta fram mitt pussel som jag tänkt lägga hela sommaren. 1000 bitar som skulle vändas. Barnbarnet tyckte att det var jättespännande att hjälpa till i 3 minuter. Sedan gick han och hämtade sina små ”maskiner”, vägskrapen, grävskopan och ångvälten. De skulle hjälpa till att flytta på pusselbitarna, väldigt smart tyckte han… Vi ”jobbade” sida vid sida i ca en halvtimme, innan han tröttnade.

Maken däremot tyckte det var sommar och flyttade ut i trädgården iklädd kortbyxor och med bar överkropp. Han satt där i några timmar, när temperaturen sjönk under 10 så kom han in och tog på sej en skjorta. Men han förblev sittande så ett bra tag tills det började duggregna. När barnbarnet skulle återbördas till sin mamma på fastlandet, så började det ösregna. Han tyckte det var jätteroligt att åka båt i regnet och titta på regndropparna som blippade ner i vattnet. Vi var väl måttligt roade.

Det blev väldigt tyst i huset igen, ingen liten kille som sitter och pratar med sina små legogubbar …

img_1915.jpg

Bara 1000 bitar …

img_1920.jpg

En konvoj av hjälpredor …

img_1923.jpg

Det är friidrott på TV …

img_1926.jpg

Ett lejon …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *