Vi hade en gång ett hus …

Nu har det precis börjat ...
Nu har det precis börjat ...

Men det var för några timmar sen … var är det nu? Jo, i travar som väntar på att bli uppeldade när vädret tillåter. Och om allt går som det skall, så skall det snart stå ett annat hus/friggebod på plats.

Barnbarnet och jag sysselsatte oss med varandra. Vi byggde Lego, lade pussel på datorn och spelade Radio Apans spel. Dvs. jag var med en liten stund och visade och sedan fixade barnbarnet allt själv, medan jag fixade köttärslimpor och paté …!

Vet inte vade som for in i mitt huvud i torsdags – på väg hit ut- att jag skulle vilja göra paté. Hade inget recept, men nu står den i kylen och i morgon skall vi testa den. Köttfärslimpan behövde vi inte testa – den är redan slut. Den gjorde ungdomarna slut på (med hjälp av oss), eftersom  de var alldeles slut efter en otroligt arbetsam, men effektiv insats dag …

Nu återstår det att elda upp allt, men vädret måste vara det rätta. Idag har vi varmt, men blåsigt. Allt ligger så prydligt upptravat, så det gör inte så mycket om det dröjer ett tag. Det brukar ju bli fuktigt på hösten och då är det ganska trevligt att elda.

Kvällen avslutade vi på verandan igen. Det är så mysigt – kanske jag skrev igår, men det är inte mindre mysigt för det – med alla lyktorna tända. Går man utanför ljusskenet så är det så många stjärnor – trots närheten till storstaden. Behöver jag skriva att vi njuter …

Visst är det mysigt när vi bygger Lego Farmor ...?
Visst är det mysigt när vi bygger Lego Farmor ...?
Min roll är mycket viktig, jag slår ut brädorna så att mamma kan bryta loss dem ...
Min roll är mycket viktig, jag slår ut brädorna så att mamma kan bryta loss dem ...
Nu har jag snart slagit ner alla bräder ...
Nu har jag snart slagit ner alla bräder ...
För att få ner det sista får mamma och pappa hjälpa till ...
För att få ner det sista får mamma och pappa hjälpa till ...
Nu är det dags för fika ...
Nu är det dags för fika ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *