Varm start på nya året …

Det blev en mycket varm start på det nya året och det nya decenniet här nere. I Sverige är det ovanligt kallt. Ja, inte när man jämför med hur det brukade vara förr i tiden, då jag var ung – inte så länge sedan, ha, ha … Då var det alltid kallt runt nyår, och så är det nu också. Normalt alltså, kan tyckas och ingen global uppvärmning som har påverkat i år i alla fall.

Den värme som man talat om och utlovat så länge här nere – men som det inte blivit så mycket av – den kom idag. Så här har det också varit kallare än vi minns de senaste åren. Maken och jag bestämde oss för en lång promenad till en av våra restauranger, där vi tänkte äte lunch.

Efter inte alltför långt gående så kände vi att vi nog tar bussen istället – för varmt för att var behagligt att promenera. Jag hade varit noga med att smörja in ansiktet, men totalt glömt armarna och det började svida lite på dem. Vi ställde oss vid busshållplatsen, i skuggan, och efter drygt 20 minuter hade bussen fortfarande inte kommit. Så vi bestämde oss för att fortsätta vår promenad i alla fall. Det gick mycket lättare nu.

Vi fick ytterligare en paus, då vi såg våra vänner sitta på stranden under ett parasoll. Så vi gjorde dem sällskap en liten stund och vilade våra varma fötter. Sedan fortsatte vi vår färd och kom för egen maskin fram till vår restaurang. Där blev det räksallad. Gott, men det är inte den typ av räkor som vi menar med räkor. Dessa är som grillade scampi – men gott var det. Det fick bli bussen hem igen och kvällen avslutatde vi med några rullar. Det är riktigt trevligt att titta på film varje kväll, det känns att det är långhelg …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *