Pepprigt …

Det var varmt idag igen och varken maken eller jag talade ens om att ta en promenad. Jag blev sittande och frossade i pussel och vinterpratare. Riktigt trevligt sätt att slå ihjäl tiden med.

När detta var avklarat så gjorde vi oss iordning och promenerade till ett närbeläget hotell, där vi bestämt att vi skulle ta en sen eftermiddagsdrink och titta på den sjunkande solen. Vi var helt ensamma, inte många som känner till detta nya hotell. Men baren har en härlig terass där man ser havet och den här tiden så skyndar alla sightseeing båtar fram och tillbaka för att hinna klara av så många turister som möjligt. Långt innan solen har sjunkit i havet så är alla båtar på väg tillbaka.

Vi beställde in varsin Bloody Mary, det måste ju vara en nyttig drink med så mycket tomat i – tomater är ju nyttiga … Vis av tidigare erfarenheter, så beställde jag in en icke spicy drink. Bartendern kom och ställde fram våra drinkar med mycket is, sugrör och en pinne att röra om med. Vilket jag gjorde innan jag sippade. Sedan tappade jag andan … De salt och pepparkar som han ställt fram var helt onödiga.

Jag vet inte hur de spicy drinkarna är då denna skulle vara icke. Jag talade om att jag inte kunde dricka denna, då den var för pepprig. Bartendern såg alldeles förskräckt ut och bad om ursäkt och kom tillbaka med en totalt utan peppar, ett glas vatten. Efter vattnet smakade jag igen. Den här gången var det ingen peppar alls och så fick det förbli, det som fastnat på tungan och i halsen  räckte mer än väl till även för denna drink.

Vi gick hem och tittade på en av julklappsrullarna. Soldat Bom med Nils Poppe. Det var roligt att se den gamla miljön och Nils Poppe är ju Nils Poppe. Vissa scener ur filmen har ju visats genom åren, men vi har aldrig sett hela filmen. Den spelades in det år som jag föddes …

2 reaktioner på ”Pepprigt …”

  1. Fin ny headerbild! Vacker solnedgång (eller uppgång?)! Poppe var ju för Trettondagsafton… 😉 Kan sakna de där svartvita filmerna man kunde se på söndag eftermiddagarna…

  2. Ha, ha – vilken tur att vi inte förstod det … Man firar inte Trettondagsafton här, nu hade vi trevligt i går istället.

    Håller med om att det är något viss med de gamla svartvita filmer, kanske inte bara avsaknaden av färg, utan också miljön och sättet som skådespelarna talar och agerar.
    //M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *