Vårligt …

Idag kunde det bli en långsam promenad. Petade i mig piller innan och försåg mig med stavar. Det var en vacker vår dag med ganska friska vindar. Återstår nu bara lite crisp till is längst in i någon liten vik – mer som i en ishink.

Fåglarna återvänder och idag såg jag doppingen, sothöns och grågäss som simmade utanför oss. Innan har mås, trutar, knipor och vigg kommit, de håller till här dagligen, liksom gräsänderna. De har varit här hela tiden. Sångsvan, kanadagås och skarv passerar då och då. Hägern flög förbi på förmiddagen – så, visst är flyttfåglarna på väg tillbaka liksom våren kommer sakta men säkert.

Skatan flyger med pinnar, de håller på att tråckla ihop ett stort bo i vår ask som står mellan träden. Tyvärr har vi inte så mycket småfågel här vid vattnet, man håller efter buskagen. Tyckte mig höra en kort strof av bofinken i parken idag. Får gå upp och sätta mig en stund i morgon och höra efter om det var så.

Efter promenaden blev det kaffe på balkongen, där blev det så varmt att jag fick dra för delvis. 27 grader, det var mycket behagligt att kunna sitta i kortärmad klänning och barfota och titta på dem som promenerade med mössa och varma jackor – vinden är tyvärr ganska kylig fortfarande. Men nu i kväll ligger vattnet spegelblankt. Själv ska jag krypa i säng tidigt – ovanligt, men så får det bli …

Min absoluta favorit när jag var liten – hade aldrig sett något så vackert. 5 år var jag …
Sista is resterna …
Ja, visst är det vår …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *