Blå minnen …

Jag har suttit större delen av dagen och fortsatt det jag påbörjade igår. Jag går igenom bilderna från mina Afrika år. Har lovat att hålla ett föredrag om detta och måste friska upp minnet lite. Förut pratade jag så ofta om detta att det fanns i bakhuvudet hela tiden. Så är det inte längre, men alla bilder gör att jag kommer ihåg mer och mer. Det är också lättare att minnas allt det som var bra och fantastiskt. När jag läser gamla anteckningar hittar jag att vi ofta var utan både el och vatten.

Vid sådana situationer kom aldrig kameran fram. När vi satt där svettiga med smutsiga händer och det inte fanns vatten varken till att duscha, tvätta händer eller att spola toan. Kameran kom inte heller fram när vattentunnorna stod på plats och vi ”duschade” med litermått. Eller när det enda ljus vi hade kom från fotogenlyktor.  Kommer inte ihåg vad vi åt, om vi åt, när vi inte kunde använda spisen.

Trots dessa situationer, som kom rätt ofta, så är de flesta minnen så glada och ljusa. Speciellt åren i Tanzania. Där var det mest besvärligt, men också som bäst med alla möjligheter till safari-turer och de underbara baden i Indiska Oceanen i det varma, salta vattnet. Man behövde inte kunna simma, bara att lägga sig ner och flyta, gärna med snorkel och titta ner i det kristallklara vattnet på alla fiskarna. På vissa platser – även muränor …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *