Val i sikte …

Underbar lördag … Jag har suttit på balkongen i solen nästan hela dagen, brände mig lite på benen, men det tog en stund innan jag märkte – jag var så inne i min bok. Helt galen. Sitter ibland och fnittrar högt och vid ett tillfälle idag så tokskrattade jag i flera minuter. Känner hur skrattet är på gång igen när jag tänker på det tillfället. Jag kan ju inte berätta för maken, han skall läsa den efter mig. Speciellt inte om just den grejen – den är så speciell. Men ni som redan läst boken kanske kommer ihåg det där med biblarna. Hur kommer man bara på en sådan grej …

Det var ingen som ville laga mat, så vi gick till kvarterskrogen, som finns kvar. Någon sade att den skulle lägga ner – men tack o lov inte. Vi fick en plats ute på altanen och satt och tittade ut över havet. Där såg vi säsongens första valar … Visserligen långt ut, men ändå.

Vi fuskade till det och åt varsin pizza – så underbart god. Degen var gjord på surdeg, men tunn och krispig i kanterna. Jag åt en med lufttorkad skinka, hyvlad parmesan och ruccola sallad – mmmm. Men, det straffar sig alltid – halsbränna (läs nu).

Det blev en helkväll framför TV:n efter det, en svensk serie i 4 delar Kvalster. Vilken jag hade fått uppfattningen att den var lite humoristisk, men det var den inte alls – så lika bra att få alla avsnitten undanstökade. Nu blir det sängen och några kapitel ur min bok. En sådan bok kan man inte ha på lut – den måste sträckläsas …

2 reaktioner på ”Val i sikte …”

  1. Läste den för ett par veckor sen – härlig story! Som en svensk Forrest Gump. Nu på väg till SAN Diego.

  2. Ja, jag har tyvärr glömt Forest Gump, så nu måste jag leta fram den och friska upp minnet.
    Ha det så trevligt SAN Diego.
    /M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *