Vad lätt det är att ta för givet att …

Barnbarnet på väg ner till båten för avfärd till morfar ...
Barnbarnet på väg ner till båten för avfärd till morfar ...

… solen alltid skall finnas där.

Det blev en tidig morgon för barnen. Först vaknade den ena, väckte den andre och strax efter vaknade den tredje. Återigen – Tack Svt!

Jag hade lite svårt att sova i natt så jag bestämde mig för att somna om och det gick förhållandevis bra, trots att jag sov i samma rum som TV:n. Jag hade också konstaterat att när barnen ropade att de var hungriga, så var barnflickan på plats. De fick sina smörgåsar och jag min sömn. När jag sovit i knappt en timme så såg jag att det var sol utanför fönstret. Vilken konstig känsla och vilken härlig känsla. Min första tanke var: Nu kunde jag äntligen tvätta – vilken underlig reaktion, egentligen, på vackert väder …

Tvätta gjorde jag, hann inte igenom hela tvättkorgen i alla fall, men det mest akuta. Vi borde få rena lakan och handdukar till midsommar, vi får se vad som hinns med i morgon – och hur vädret blir. Just nu ser det ganska mörkt ut utanför fönstret. Måste komma ihåg att ta undan hammockdynorna. Vi kunde faktiskt sitta i den idag, sedan dynorna fått ligga i solen ett tag. Det var härligt! Den minste och jag satt där och myste när storasyster åkt till morfar för ”sleepover” och de andra var ute och fiskade strömming. Vilket påminner mig att strömmingen fortfarande står på ”bron” i sin hink och måste in i kylskåpet. Inte för att det är så mycket varmare där ute, men … Jag ville ha några till midsommar för att grava – och det har jag fått.

I kväll är det bara ett barnbarn i huset, så jag skall faktiskt sova i samma stuga som maken, vi har nu varit åtskillda sedan lördag för en vecka sedan – om jag nu törs gå dit i mörkret. Antagligen är det inte så mörk där ute som det ser ut härinifrån. Jag är den som är sist vaken som vanligt och har egentligen inte tid att gå och lägga mig – men måste väl …

Med siktet inställt på morfar så var det ganska ointresannt att vänta på mormor innan hon fick fart på kameran ...
Mormor, jag har inte tid med fotografering. Jag skall åka till morfar...
Barnflickans premiärfisketur, hon skall testas på strömming ...
Barnflickans premiärfisketur, hon skall testas på strömming ...
Det gäller att få ner krokarna på rätt djup ...
Det gäller att få ner krokarna på rätt djup ...
Ja ... !
Ja ... !
Resultatet - kanske inte storfångsten, men precis lagom för mig att ta hand om ...
Resultatet - kanske inte storfångsten, men precis lagom för mig att ta hand om ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *