En mormor/farmor skall baka …

... men jag har inte baka en bulle idag, dessa har barnflickan resp den yngste gjort ...
... men jag har inte bakat en bulle idag, dessa längder har barnflickan resp den yngste gjort ...

Jag vaknade till i morse bara för att konstatera att jag är ingen ”morgonfågel”, hade gärna sovit en timme till. Två av barnen var vakna när dottern gav sig av till arbetet, men den minste sov fortfarande. De större ser så överlyckliga ut när de får syn på varandra och sedan sätter de sig i varsin fåtölj, den ene inlindad i filt, den andre utan. Där vill de sitta en stund och titta på barnkanalen – tack o tack Svt för denna kanal.

De sänder program som man törs lämna de minsta framför – den tiden på morgonen. Det betyder att jag får några minuter och vaknar i min takt innan de ropar att de är hungriga. Visserligen finns barnflickan där och hon sitter ofta bredvid dem – men de ropar alltid på mig 😉 Är väl kanske på tiden att jag masar mig upp tidigt på morgonen, men det verkar som om det långt till att det kommer att bli en vana …

Efter lunch så blev det hyggligt utanför fönstren och vi klädde upp barnen i full mundering och skickade ut dem. De hade roligt, stackars barnflickan stod och frös, det fanns ingen gunga för henne. Jag passade på att sätta en deg – går mycket fortare utan barnen. Den minste har varje dag sagt: ”Mormor, idag kan vi väl få baka …?”

Och idag skulle de få göra det.

Sedan gjorde jag muffins smet – det låg oätna bananer, som började bli bruna. Precis när jag skulle börja att klicka i formarna så kom de in. Och de fick av sig kläderna med en otrolig fart – alldeles själva – när de såg att jag bakade. Alla skulle ”hjälpa till …” De fick hjälpa till att slicka och det måste vara millimeter rättvisa på hur mycket man får ta för sig. 😉

När de förstod att de skulle få baka bullar, blev det jubel från två av dem, den tredje föredrog Lego. Han verkade vara ganska nöjd att få sitta där och ha allt för sig själv. De andra två kavlade och ”bullade” .

När baket var klart och bullarna skulle jäsa, så blev det mellanmål med bananmuffins och mjölk. Alla tre åt tre muffins var + en bulle, som hann bli klar under tiden.

Sedan var det dags för mig att stjäla en stund framför datorn, hann med en del. Barnen uppförde sig och inga problem med läggningen – tack o lov – för jag skulle ha telefonkonferens kl 19.00. Då låg alla på sina platser och sov strax efter.

Nu är det efter midnatt igen – som vanligt, men idag hann jag med en del. Till o med att göra ren slasken, har en sådan där fånig vit som var poppis ett tag, men som snabbt försvann ur sortimentet – förstår varför. Ja, jag är ganska nöjd med dagen, men trött …

(Har uppdaterat de tidigare dagarna med både text och bilder).

Äntligen kan vi vara ute och gunga igen ...
Äntligen kan vi vara ute och gunga igen ...
Mormor, titta vad högt jag kan gunga ... (vad skall en mormor tycka om det ...?)
Mormor, titta vad högt jag kan gunga ... (vad skall en mormor tycka om det ...?)
Vi har nu bestämt att vi skall ha vattenpistols krig ...
Vi har nu bestämt att vi skall ha vattenpistols krig ...
Jag älskar att baka ...
Jag älskar att baka ...
... jag med ...
... jag med ...
Ja, alla tre ...
Ja, alla tre ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *