Tyvärr så har …

…..  urmelkottarna nu spritt sej till fler, bl.a. våra Internetleverantörer. Det var så lagom lämpligt när vi vaknade och var bortkopplade …  Jag skulle ha Swea möte här och vi skulle skriva ut listor. Dessa listor skulle vi skicka via email till min dator, så skulle jag skriva ut dem på min skrivare. Ja, internet fungerade inte, det gjorde inte skrivaren heller …  Maken fick springa ut och köpa nya patroner …

Maken kom tillbaka med patronerna, och så fungerade den. Jag pluggade in ”pluppen” och fick inte igång internet via det mobila heller … Nästan hysterisk försökte jag igen och för säkert 10:e gången segade den i gång på en mycket lånsam uppkoppling – men den var snäll och höll i sej hela tiden de var här.

Jag fixade till lunch innan, dvs pga av allt strul så hann jag inte riktig färdigt, men maken var snäll och tog vid med att riva ost och se till att allt kom in i ugnen. De två damerna kom, vi skrev ut listor för brinnande livet och det prickades av och dit. Hon som har hand om det börjar bli lite desperat över allt som skall göras. Vi försökte spalta upp och fördela uppgifter – på fredag kommer det fler som får hjälpa till.

På min lott kom att fixa namnetiketter. De skall ha vår logga på. Inga problem, medan de prickade av hotellbokningar, så fixade jag bilderna och – ja, sedan gick det inte längre. Det är omöjligt att göra en bakgrund i en etikett, tabell eller skrivruta. Det går heller inte att först göra bakgrunden och sedan skriva – det går faktisk bara göra det ena eller det andra … Efter flera timmar gav jag upp och bestämde mej för att ladda ner gratisversionen Open Office.

Men ringde först adsl-leverantören och efter 40 minuters väntan så kom jag fram, tack o lov så kan man välja bort väntemusiken. Det var en mycket artig ung man som jag hade i andra änden. Varje gång han hade checkat av något så tackade han mej för at jag hade väntat – halva samtalstiden gick nog åt till detta tackande. Efter en stund så konstaterade han att det var fel i vår station, eller vad det heter. Jag fick ett felanmälningsnummer – men vi misstänkte att det bara var för att bli av med oss. Han påstod att de arbetade för fullt med problemet, men det hade ju varat hela dagen. Vi hade tydligen haft ett kort strömavbrott tidigt på morgonen.

Jag kopplade upp mej, då fungerade fortfarande pluppen, för att ladda upp Open Office. Ack så långsamt … Efter en timme hade den laddat ner 20 kb. Då gick jag och åt middag, efter ytterligare 30 minuter så hade allt stoppas, internet gått ner och ”pluppen”, dvs mobila internet, vägrade starta om …

Då bröt jag ihop lite stilla, lyssnade till vacker musik och sedan blev det en tidig kväll med min bok …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *