Torr , vardag igen …

Jag vaknade till ett konstigt ljud, trodde det var vattenkokaren som hakat upp sej. Maken är alltid uppe innan jag vaknar och sätter igång vattenkokaren för vårt te. Men det stämde liksom inte. Sedan hörde jag dottern och förstod att nu var det dags att åka över sjön. Men vattenkokaren fortsatte tills jag förstod att det inte var vattenkokaren, utan det regnade … Hurra! även om det inte var det bästa tillfället då de skulle över sjön, men i alla fall…

Flera av våra buskar håller på att torka ut och dö, gräsmattan är som halm och till o med körsbärsträdet ser ut som en hängpil. Vi har gjort av med allt vatten i tunnorna för att försöka rädda liv, men nu är de tomma och vi törs inte använda brunnen till att vattna i trädgården. Det är kris på flera ställen i skärgården med brunnar som tar in saltvatten, och vad gör vi om det skulle hända. Vi håller tummarna att det blir mer regn.

Maken och jag packade våra ryggsäckar och tog dotterdottern med kosan ställd mot Årsta. Där mötte Farmor och Farfar upp. De skulle nu få låna henne i några dagar. Alla strålade, inte minst jag – jag fick en underbar Flitiga Lisa (dubbla blommor) i ampel. Så vacker, så den kommer nu att bli lite berest. Den får följa med till ön, sedan till Hälsingland för att fira midsommar … 🙂

Sedan blev det promenad till butiken, som hade extrapris på färsk lax. Jag köpte två stycken, som jag gick hem och styckade upp innan bitarna hamnade i frysen. Kvällen blev sen, men det var en film på TV – oplanerat – som jag blev sittande att titta på, så för mej blev den än senare …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *