Tillsammans igen …

Nu har det blivit lite av ”vinter” igen – åtminstone så som jag uppfattat att den varit de senaste åren. 2-3 grader plus och lite regn i luften. Tråkigt eftersom jag haft så sköna dagar på balkongen och hade hoppats att kunna välkomna maken med en drink där. Det fick bli inomhus istället.

Jag har varit och hämtat honom idag. Resan hade gått bra, men han hade inte sovit på hela natten – men nu sover han gott. Jag vet hur desperat man är när man sitter i en flygstol och inte kan somna. Hur man längtar efter att få lägga sig rak lång på en säng. Där ligger han nu och det är honom väl unt.

Jag har ägnat tid åt att försöka fixa påsk dekorationer inför hans hemkomst. Bland annat köpte jag påskris för snart två veckor sedan, han är förtjust i sånt. Det har blivit duschat i duschen under lång tid – glömde bort det där i ca 20 minuter. Har sedan duschat med handspruta varje dag – nada. Först idag på eftermiddagen ser man att knopparna sväller lite. Har vi tur är det grönt när det är dags att kasta ut det. Men det har vippor i alla fall.

Har köpt hem sill och potatis, bröd, ost och allt vad man nu kan tänkas. Snaps, men glömde köpa öl – det fick bli en extra tur idag. Nu tror jag allt är hemma och i morgon börjar vi fira påsk. Frågade om han vill måla ägg, men det var tveksamt – tur, vet inte var jag har färgerna, de ligger antagligen längst in i källaren. En dam talade ivrigt idag på radion hur man kan färga med i princip allt som man är rädd för att spilla på kläderna. För 30 år sedan hade jag säkert lagt örat mot radion med en penna och papper till hands och skrivit ner allt …

Det får bli vanliga, naturligt färgade – de är vita just nu. Kanske gör jag mig till och delar dem, blandar äggulan med majonnäs och spritsar tillbaka i vitan – men det är överkurs …

Är det för mycket gult …?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *