Tillbaka …

img_6505

Det har varit intensiva dagar i Irland. Man säger faktiskt så för att skilja på att man inte befinner sig i Nordirland. Sedan kan man vara på Irland, men då menar man ön och inte specifikt något av länderna. Blir konstigt när jag skriver om det och låter konstigt när man säger det.

Jag har varit där för ca 20 år sedan, men kommer inte ihåg så mycket från den gången, mer än att vädret växlade hela tiden och att det var mycket vackert då vi åkte runt. Nu blev det inte så mycket tid för att utforska Dublin och omgivningarna, satt i konferens i två dagar. En mycket givande sådan och sedan åkte jag hem – då jag ju har fullt upp här hemma med att packa och plocka ihop våra hem.

Några timmar hann jag dock knata runt i Dublin tillsammans med tre andra Sweor. Vi kikade i butiker – dyrt – och fikade, åt lunch och fikade och åt middag. Vi drack gott vin (dyrt), jättegod Irish Coffe. Var skall man dricka det, om inte på Irland. Maten var ovanligt god, förväntade mig inte det, men vi blev lika glatt överraskade varje gång och portionerna var rejält tilltagna. Prisläget som i Sverige.

Sweorna i Irland hade ordnat ett mycket trevligt program för oss. Det drog igång med mingel hos ambassadörsparet i deras residens, där det serverades bitings och vin. Sedan åkte vi tillbaka till hotellet där vi fick mer vin och mer mat. Sorlet var högt och de andra gästerna tittade storögt på oss. Hela hotellet var fyllt med svenskar och norrmän, men vi hördes mest. Vi hade nog roligast också …

Andra kvällen åkte vi i bussar till en Pub som låg utanför Dublin, där det serverades tre rätters – väl tilltagna portioner – och vi underhölls av typisk irländsk musik och dans. Tredje kvällen hade vi mingel med bubbel och en ”galamiddag” på hotellet. Alla hade klätt sig så fina, det var en härlig stämning och det hölls tal. Naturligtvis var det en trerätters middag …

De två mötesdagarna var mycket givande och jag har massor som jag skall skriva rapporter om, hur jag nu skall komma ihåg allt. Hinner inte sitta neroch skriva innan vi åker, om jag inte skall ta nätterna till hjälp. Men jag har återigen en period då jag lovat mig själv att gå tidigt till sängs. Har klarat det i två dagar nu. Ja, första kvällen hemma satt jag faktiskt och somnade framför min favoritdeckare – Midsommer Murders. Kanske inte så konstigt då jag hållt igång med sena kvällar sedan i onsdags och sedan stigit upp tidigt varje morgon. Börjar längta efter lite lugn och ro nu ….

Förväntansfulla damer utanför residenset ...
Förväntansfulla damer utanför residenset ...
Vänliga, men suddiga - vårt värdpar ...
Vänliga, men suddiga - vårt värdpar ...
Damerna är så ivriga på väg in till puben, så kameran hinner inte med  ...
Damerna är så ivriga på väg in till puben, så kameran hinner inte med ...
Inte en av de vackraste dörrarna, men ...
Inte en av Irlands vackraste dörrar, men ...

img_6521

img_6539
Väntan i bussen, medan värdinnan letar efter "vilsegånga" pubgäster inför hemfärden...
Uppklädda damer ...
Uppklädda damer ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *