Försök till vardag …

Så här "höstigt" vackert är det nu utanför balkongen ...
Så här "höstigt" vackert är det nu utanför balkongen ...

Som vanligt igen, vanlig vardag – ingen tjusig frukostbuffé, där jag hade svårt att bestämma vad jag ville äta …

Jag hade ett tidigt möte med min doktor i G-berg. Tog bilen dit, det var nästan så jag satt och undrade om jag kunde köra bil. Nu undrar ni hur det var i Irland egentligen, men – jag har ju faktiskt inte kört bil på över en månad pga av min fot. Jag har tillbringat alla bildfärder i baksätet med benet i högläge. Det har varit mycket bekvämt skall jag säga, fast det var ganska kul att köra igen.

Solen sken och utanför fönstren har det nu blivit de mest fantastiska höstfärger, lika facinerande varje år. Jag fotograferar lika många sådana bilder som solnedgångar 😉

På eftermiddagen skulle vi ha vår granne på middag. Vi äter oss ur frysen just nu och det blev en lammstek som var på tur. Det var så länge sedan som jag gjorde lammstek, har inte gjort så många heller i mitt liv. Det var lite nervöst om den skulle bli ok. Termometern skulle gå upp till 70 grader, tror jag, om man vill ha den rosa inuti, och det ville jag. Hela termometern skulle in i steken, enligt kokboken. Men hur sätter man in en termometer i en liten lammskånk med ben …?  Det gick inte så bra, den skulle inte heller vara för nära benet.  Den gick i alla fall upp i 70 grader och jag tog ut den. När den vilat en stund under folie, enligt kokboken, så började jag skära. Det såg så fint ut, tills jag kom till den tjockaste delen närmast benet – där var det i rödaste laget och det var fullt med röd sky. Så den fick åka in en stund tillsammans med potatisgratängen. Gott blev det i allafall.

Men visst har jag lagt av mig och jag är nog lite okoncentrerad. Hade köpt dill och cremefraiche till förrätten, som jag alldeles glömde bort. Ja, fraichen fick läggas på efteråt, men dillen ligger fortfarande i kylskåpet. Jag hade också köpt ostkaka till efterrätt, den skulle avnjutas tillsammans med varma bär, som finns i frysen. Stod en stund alldeles rådvill inför desserten och undrade vad jag hade tänkt. Det enda jag kom ihåg var att jag skulle värma bär, så det gjorde jag och vispade lite grädde till. Det blev gott det med …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *