Svensk thailunch …

Jag har gått med i Swea, äntligen. En förening för kvinnor som bor utanför Sverige. Jag har i alla år velat vara med, men det har inte funnits Swea i de länder där jag hittills bott. Idag var jag med på deras lunch, en samling tanter, med några undantag, så jag behövde inte känna mer urgammal. Det var kvinnorna som bor i Kapstaden som samlades, vi var inte så många, de flesta bor tydligen runt Somerset West – en stad som ligger lite väster om Kapstaden. Dit skall vi i morgon och spela boule, då får även männen delta.

Lunchen var trevlig, det var en indonesisk restaurang vid havet. Fantastisk utsikt och välkryddad mat. Jag beställde mild kryddning och jag undrar bara hur den icke milda smakade. Det är ju lite svårt att lära känna alla vid ett långbord, men de jag pratade med idag tyckte jag om så det skall nog bli trevligt.

Maken har fått nackspärr, och som med alla ? män, så görs inget åt det om inte hustrun säger till. Det började redan i går, jag fick tjata på honom att smörja in sej med muskelsalva och att ta en Ipren innan han lade sej. Idag, när jag var borta på lunchen, så gick han ut i kortärmad skjorta och shorts och satte sej utomhus och åt lunch. Det blåste kallt, sa han, det blåste så mycket att han inte kunde läsa tidningen … Men att flytta sej och sätta sej inomhus …. Nej, en riktig karl står (sitter) fast vid sitt val (bord)… Så ikväll har jag tvingat på honom långbyxor, strumpor, frottéhanduk (vi har ingen halsduk) runt halsen, placerat honom i en fåtölj med en kudde bakom nacken och så har vi tittat på en flera år gammal inspelning av Parlamentet. Den var så gammal, så vi trodde att den var ny , vi kom inte ihåg någonting. Efter de två timmar som det tog, så mådde han bättre och när han nu skulle krypa isäng så frågade jag om han hade smort in med salvan. ”Vaddå…?” Ja, ja …

Och Marita GRATTIS!! på födelsedagen…. och Barbro på namnsdagen ….
img_3018copy.jpg

Här sitter några av Sweorna i Kapstaden …

img_3022.jpg

En liten ”Svenne” som heter Leo och är 7 månader …

img_3025.jpg

Min ”chaufför” står och beundrar utsikten …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *