Boule med vinprovning …

Idag fick gubbarna följa med på veckans Boule med Sweorna. Vi fick lift och lite nervösa träffade vi de andra svenskarna. Vi var inte nervösa för att träffa dem, men jag har inte spelat Boule på minst 25 år (måste har varit mycket ung …) och maken trodde att det var ungefär detsamma för honom.

Det började med vinprovning, vad annars när man är på en vingård i Stellenbosch, och att vi hälsade på alla närvarande och jag kommer bara ihåg ett enda förnam och ett efternam. Det visade sej att det var änkan till ”baronen” mitt emot oss på Lagnö. Vi hamnade inte i samma lag, så vi gav oss inte till känna – får se om vi gör det vid något tillfälle, eller om det får bero. Jag hamnade i samma lag som min nya kompis, och vi två skulle spela mot hennes man och en annan gubbe, som jag inte heller minns namnet på. Det var ganska jämt, men vi hade ledningen nästan hela tiden och till slut så vann vi. Då skulle vi spela mot ett annat vinnande lag, och där ingick maken och en svenska, vars namn jag kommer ihåg, som också hade ett förflutet med anknytning till Swedtel. Världen blir bara mindre och mindre …

Slutmatchen blev ganska spännande, vi ledde först, men de kom ikapp och segade sej förbi – men sedan tvålade vi till dem rejält i sista omgången. Inte så dåligt, hoppas bara att det inte var nybörjartur.

Efter spelet så var vi några som åkte in till staden Stellenbosch, där skulle vi äta lunch hos ett svenskt par som flyttat ner och startat en liten restaurang med sallader och olika smörgåsar med riktigt kavlitetsbröd och de har även brödförsäljning. Riktigt rågbröd av alla de slag och riktiga kanelbullar …. Jag köpte ett rågbröd med valnötter, så himla gott!! och två kanelbullar, men de ligger oätna – får bli i morgon. De hade också rågmjöl, så nu kan jag baka riktigt vörtbröd. Visserligen blev det gott förra året, men jag fick stå och sikta bort ”fröskalen” ur grahamsmjölet.

img_3031.jpg

Stor koncentration, ser ni klotet som fortfarande är i luften …

img_3033.jpg

Det gäller att det blir rätt …

img_3034.jpg

På andra sidan muren …

img_3036.jpg

Spana in stilen – med vinglaset i hand – hon klarade det med två klot också, och att kasta samtidigt …

img_3039.jpg

En stolt och glad krögare …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *