Slånbärsblom, vitsippor o gullvivor…

Kära svärdotter! Grattis på födelsedagen!
I min almanacka, sedan flera år, skriver jag av någon anledning alltid in din födelsedag den 5 maj (du fyller ju faktiskt den 4 maj), så också detta år. Allt för att inte glömma … Denna dag är också makens och min bröllopsdag. Jag undrar varför jag nu upprepar detta misstag år efter år. I vilket fall, kändes det mycket fånigt då jag blev varse att – i år igen… Pinsamt, men nu börjar jag väl närma mej den ålder då man kanske snart kan kalla det för excentriskt, eller…?

Idag har vi återigen varit i Trosa och tittat på ett hus. Maken blev förtjust, som vanligt, men jag har bestämt mej för att ha mycket stränga ögon då jag tittar. Vardagsrummet var rena drömmen, även uteplatsen. köket var ok, men sedan var allt för småttigt… Läget var inte helt fel, man kunde faktiskt t.o.m. se en bit av vattnet. Men för min del är det tummen ner. Vi har ingen brådska, det skall bli rätt innan vi ger upp det vi har.

Jag bad maken ringa till våra vänner, från Halmstad, som har sommarställe i Trosa. Jag skojade och sade att nu måste de resa upp så vi kunde komma och fika. Lustigt nog så hade de bestämt att de skulle resa upp idag… Så efter visningen åkte vi dit och åt en sill-lunch ute på deras terass, sedan tog vi en lång promenad på Edanö och tittade på ett annat hus som var till salu, (inget för oss). Det är så vackert med alla vitsippor och alla träd som stod i sin skirande grönska. Allt går lite för fort just nu, häggen blommar för fullt liksom slånbärsbuskarna och även violerna… Gullvivorna har varit igång i minst en vecka, och de skall inte blomma föränn nästa helg, som tidigast…

img_9025.jpg

Vackra Sörmland med blommande körsbär och blommande slånbärssnår…

img_9027.jpg

Syns det att vi trivs…?

img_9032.jpg

Det som skiftar i gult är gullvivor…

img_9035.jpg

Så här vackert var det när maken och jag skulle ta oss tillbaka till ön…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *