Skansen, SWEA och en …

Vår fantastiskt duktiga och inspirerande tolk med hälften av Sweorna ...
Vår fantastiskt duktiga och inspirerande guide med hälften av Sweorna ...

… en fantastisk guide och en ljuvlig försommarkväll  …

Kl. 17.00 idag skulle vi Sweor träffas innanför Skansens ingång. Vädret var halvdant, men såg ut att stabilisera sig innan avfärden från lägenheten. Så jag tuffade till mig och struntade i paraply och tog solglasögon i stället. Vilket visade sig vara rätt val.

Jag missade bussen, tunnelbanan och Djurgårdsfärjan … Så jag var ganska stressad innan nästa färja kom – 15 minuterstrafik. När färjan lämnade Skeppsbron hade jag knappt 15 minuter på mig och färden ”gick mycket långsamt …”. Det var emellertid varmt och jag tog av mig jackan och ställde mig i fören, då kunde jag komma av först och springa om det behövdes. Vi mötte Södertörn och jag undrade om det var sonen som körde, men det blänkte så mycket i fönsterrutorna att jag inte såg förrän vi passerat varandra – jo, visst var det han som körde. Men även om jag sett honom innan och vinkat så hade nog chansen att han skulle titta på Djurgårdsfärjan och vinka till en tant ganska liten.

Vi fick en fantastisk guidad tur på Skansen – den gick ut på att berätta om gamla traditioner och ”skrömt”. Jag kände igen så mycket av det som min mamma berättat för mig från sin uppväxt. Och helt naturligt har jag själv vuxit upp med en hel del av detta. Vi fick också se Skogsrået med sitt långa, vackra röda hår – hon hade kollrat bort skogskarlarna i den skogskoja som vi skulle besöka. Vacker som bara den var hon, men hon ”bara försvann …”

Vi fick också se ett troll, och vi fick veta att man skulle vara snäll mot trollen – de är bl.a. mycket bra på att baka och man skall vara vän med dem av olika skäl. Men, man skall se upp med näcken och älvorna – ingen av dem vill oss något gott. Och det är viktigt att se upp nu i midsommartider och att plocka rätt sorts blommor – det kan vara 7 eller 9.

Vår guide var helt fantastisk, jag hade kunnat gå runt med henne hela natten på Skansen. Vädret var så fantastiskt, solens strålar som letade sig fram genom försommargrönskan. För grönt var det – vilken magisk afton …

Jag försöker att komma ikapp här, men  eftersom klockan var 03.30 i går natt och den nu är 00.45, så nöjer jag mig med att lägga in denna bild.

Har nu uppdaterat text och bilder på dagarna innan …

Denna guide borde ha valt skådespelarbanan - så härligt underbar att förmedla allt om det "gamla" ...
Denna guide borde ha valt skådespelarbanan - så härligt underbar att förmedla allt om det "gamla" ...
Vi kommer fram till skogshuggarkojan, men där finns inga män, men en kvinnsperson springer sin väg ...
Vi kommer fram till skogshuggarkojan, men där finns inga män, men en kvinnsperson, med långt rött hår, springer sin väg ...
Det var naturligtvis Skogsrået, men på det avståndet är det svårt att se om hennes rygg ser ut som bark ...
Det var naturligtvis Skogsrået, men på det avstånd vi var så var det svårt att se om hennes rygg ser ut som bark ...

3 reaktioner på ”Skansen, SWEA och en …”

 1. Det är svårt att inte skratta så jag trillar av stolen. Hahhahaha… det är så härligt att läsa vad du skriver och jag vet så väl hur intensivt det blir med barn, gungor, mat, tvätt och ALLT man SKA och VILL göra. Sen när klockan nästan är morgon… då lovar man vad som helst. Grattis i efterskott, önskar jag kunde varit där på en bit tårta och kaffe.

 2. Blir glad över din reaktion, kanske kommer jag att tycka likadant om hela situationen om ett tag … 😉 Tycker jag faktiskt redan …

  Visst blir det tillfälle till många leenden och skratt, men faktiskt också motsatsen ibland. Vägrar att tro att jag är en ängslig mormor.

  Jag njuter verkligen av min barnbarn, har haft turen att blivit tilldelad tre underbara individer – som dessutom har roligt tillsammans …

  Tårtan var faktiskt mycket god – och nyttig!!! … 😉
  Kram
  M

 3. Hej ser att ni har haft en trevlig midsommar Här allt okej Anja och har varit upp till stugan allt är okej vi saknar er när det är midsommar : Häsa Johanna med fam. kram Ulla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *