Sillsallad utan sill …

Hilda har varit här idag, då tar hon över lägenheten fullständigt. Maken och jag äter frukost ute och sedan kryper jag in i min vrå framför datorn, drar till dörren för dammsugaren låter alldeles förfärligt. Den ska bytas ut efter helgerna. Maken pep iväg på gubblunch. Jag smög ut i köket för att koka lag till sillen, men glömde totalt bort det efter en stund, då jag drog mig tillbaka framför datorn igen. När jag kom ihåg stank hela köket av ättikslukt, lagen smakade bara socker – den mesta vätskan rann efter väggen bakom spisen och droppade från fläkten …

Hilda fixade sitt och när hon var klar var det dags att skicka med henne årets matkasse och julklapp. Hon ska resa hem till Zimbabwe över julen, men har inte fått biljett förrän på julafton och resan ska ta tre dagar med buss. Stackars hon. Men, samtidigt är det samma varje år – hon börjar inte leta efter resa förrän i december och får då ta vad som finns kvar, men i år är det nog absolut den sämsta resan hon fått. Maken frågade om det var värt det – ”ja, absolut” var svaret.

Maken och jag har inhandlat det sista inför julförberedelserna. Butikerna är knökfulla av folk och köerna till kassorna är långa och långsamma. Vi har letat som galningar efter mandelmassa häromdagen, negativt. Idag var det ris till gröten. Det tog oss nog en timme och tre butiker innan vi hade ett paket ”grötris” i vår ägo. Dvs. det är avsett för risotto, risgrynsgröt vet nog ingen vad det är söder om Tyskland. Kanske till o med Skåne. Nu har vi en (dyr) påse som räcker i två jular.

Sillarna är nu inlagde, och sillsalladen nästan klar – glömde köpa sillen till den … En lite bagatell som fixas i morgon.
Hade inte en tanke på kameran idag …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *