Sill, sill och sill …

Bred, väl synlig, tejp har de i alla fall ...

Tack o lov har jag dåligt luktsinne – skulle antagligen inte stå ut med mig själv annars. Tror att jag luktar sill … Egentligen är jag ganska glad för det – för det betyder att den situation (= katastrof) jag hade i början på veckan har vänts i att jag har massor med sill. Nästa nervositet är nu att lyckas med att lägga in den, jag menar smaken. Inga problem i vanliga fall, men till 50 personer … Blir lite konstigt när man räknar om recepten. Det går faktiskt inte bara att räkna gånger 50 …

Kylskåpet är nu fullt av inlagd sill, löksill, sillsallad och gravad dragonsill. Varför det är så många sorter beror på detta hattande … Den första som vännen fixade var redan gravad – så det fick lov att bli en sås till den. Den andra jag fick blev inlagd, men eftersom det blev ytterligare en sill levererad på torsdagen så kunde vi ju inte gärna ha två inlagd sill. Det fick bli en löksill av den ena sorten. Nu får vi hoppas att våra middagsgäster gillar sill. Nog om detta …

Då finns egentligen inte mer att skriva här, har inte hänt så mycket mer än att fixa med ovan nämnda. Jo, en sak har hänt. En försändelse från dotterns familj med julklappar har kommit fram. Tullen har öppnat och till o med öppnat paketen – helt ok. De har tejpat igen dem igen med stor bred tejp.  Vad jag förstår så är det teckningar från barnbarnen – de måste ha varit mycket fina för vi fick betala tull, R70, för att få ut dem. Men det är det värt – bara att de kom fram – inte självklart här längre. Vi får se om våra paket kommer fram …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *