Rapport via makens dator …

Det är så härligt att vara tillbaka i SA. Maken satt på balkongen då jag steg upp (09.30), men han kom in då jag vaknade. Tror inte att det var så varmt och skönt som han inbillade sig …

Det blev en slow morning och jag bestämde mig för att försöka och kolla inställningarna i makens dator och jämföra med dem i min dator. Efter en timme gav jag upp och bestämde mig för att inte ens ringa till Telkom. Jag bestämde det som meningslöst. Istället letade vi fram telefonnumret till den konsult som vi var tvungna att anlita för tre år sedan – på Telkoms inrådan. Han är inte billig, men det tar på krafterna att sitta timme efter timme och lyssna på konsulter som är måttligt intresserade och som fattar nada … Dessutom hör jag inte vad de säger och får be dem upprepa hela tiden. Vi har nu upprepat samma procedur i snart en och en halv vecka (när maken på började proceduren) och det fungerar fortfarande inte. Det enda som fungerar är att vi betalar för en massa megabyte som vi inte kan utnyttja.

När jag insåg att inget fungerade så bestämde vi att gå ut och äta brunch. Det blev också en liten promenad för att titta på havet, det glittrade så vackert och solglasögon var ett måste. Vi kikade på växter i plantbutiken och snart blir det dags att ersätta de torra, döda växterna på balkongen mot nya friska. Hemma igen så blev det en lat eftermiddag då vi läste och gjorde ingenting innan det var dags att göra en värmande soppa. Visserligen fryser vi inte, men det är svalt och då är det gott med soppa. Idag blev det med kyckling. När vi var i butiken hittade vi både fläsklägg och kålrötter, så imorgon blir det fläsklägg med rotmos. Känns mindre kul att det engelska order för kålrötter är ”svenskar” swedes (om det är ett eller två e vet jag inte …)

Just i skrivande stund har det blåst upp till storm utanför, och det viner i fönster och dörrar – är riktigt höstlikt. Det tycker jag inte är fel, lämnade ju hösten när den var som vackrast och mysigast och det gör inget att vi sitter med tända ljus och myser. Visserligen är det ljust (och då menar jag mycket ljust) innan solen går ner strax före sju. Det är ju vår här nu, men lite höstmys är inte fel för mig …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *