Pläuhffs …

img_1393.jpg
Vill bara tala om att det fortfarande är massor med bär kvar i trädet …

Vi satt ute i trädgården – på betryggande avstånd från körsbärsträdet – och drack vårt morgonte. Vilken otrolig sommar vi haft hittills, i alla fall på vår lilla ö. Jag körde några maskiner, trots att de lovat regn, men det såg inte så lovande ut. Men, faktiskt, när jag hängde den tredje så var himlen alldels svart inåt land och jag var beredd på att springa ut och hämta. När det svarta närmat sej och antagit en grålila ton så gick jag ut och tog in den halvtorra tvätten, och alldeles strax efter började det regna. Hurra!! Men det kom inte många mm, 1,5 ? det blev två dm i den vattentunna som var tom.

Det kom i alla fall tillräckligt för att vinbärssnäckorna skulle våga sej fram, vi har ganska många i trädgården – och till skillnad mot mördarsniglarna så låter jag dem vara. Ibland kastar jag dem nedanför muren – mest för att vi inte skall trampa på dem.

Körsbären är så goda nu, man ser nästan timme för timme hur de mörknar till djuprött. Jag springer där och äter och spottar kärnor. Det är extra gott att äta dem ute under trädet och bara spotta iväg kärnorna, pläuhffs … Förra året var barnbarnet här denna veckan och vi spottade i kapp. Han kommer antagligen nästa vecka, men då är nog körsbären borta, tyvärr.
Fick för några dagar sedan veta att barbarn nr ett har en lös tand, hon blir 5 år 30 september. Nu ikväll får jag veta att även barnbarn nr 2 har en lös tand, han blir 5 år den 18 december, vad är det som händer …?

Men för mej blev det som vanligt idag igen, jag satte mej på verandan i eftermiddagssolen och läste. Åt lite körsbär och läste. Sedan blev det TV och middag och TV igen – en typisk, härlig, lat sommardag …

(Har nu uppdaterat de tidigare dagarna…)
img_1397.jpg
Efter regn kommer solsken …

img_1394.jpg
…… och sniglar …

img_1398.jpg
När jag tittade ut genom fönstret fick jag syn på …

img_1404.jpg
… en riktig augustimåne (och polstjärnan? snett ovanför) …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *