Påskkänning …

img_4730.jpg

Jag sov hela natten igen, visserligen vaknade jag till en gång, men somnade om och sov till 7.30. Så nu borde jetlagen vara över … I skrivande stund är jag nog tröttare än jag varit någon av de tidigare kvällarna. Kanske är det värst tredje dagen, eller så beror det på allt som hänt idag.

Efter frukost så satte dotterdottern o jag en deg, vi hade bestämt att baka semlor – en sista gång skulle vi njuta av dessa goda bakelser. Hon är nu så duktig att det inte är till något större besvär att få hjälp. Bullarna blev jättefina, det var hon som rullade. Sedan bakade vi kakor av bara farten, allt var ju framdraget.

Gästerna skulle komma kl 15, dvs Svenska skolans barn. Dottern förberedde olika påskpyssel, inklusive allt som behövs för att måla ägg. I Sverige är det färg och penslar, men har finns det massor med olika saker som skall underlätta det hela. Bl.a. små pappremsor som sitter i en karta, man tar loss dem och kan montera ihop dem till en ring som man ställer ägget i. Kan tyckas fånigt, men var faktiskt en otroligt bra grej när det är barn som målar. De satte sina ägg där och målade och när det var klart fick de en ny – ägget stod kvar och torkade. Pratade med maken om att vi kanske skulle köpa med oss sådana, men han trodde inte att vi skulle behöva några. Antagligen kommer vi inte att måla ägg nästa påsk, eftersom vi inte gjort det de senaste tio åren …

Äggen blev väldigt fina och inga katastrofer hände, sedan var det lek utomhus innan det var dags att smaka på semlorna. Vädret var härligt så vi bestämde att det skulle ske utomhus. Alla barnen satt som tända ljus runt bordet och mumsade med mer eller mindre grädde runt ansiktet.

Det var en livlig eftermiddag innan det var dags för alla att ge sig av hemmåt. En familj blev kvar på middag, vi fick några trevliga timmar runt middagsbordet medan barnen roade sej själva. Det var så trevligt att klockan han bli nio innan de åkte hem – stor sensation för barnen att det fått vara uppe så länge. Vi får se hur det blir med dotterdottern i morgon – och med oss …

img_4717.jpg
Mormors lilla hjälpreda …

img_4720.jpg
Så här ser en riktig påskkärring ut …

img_4745.jpg
… och en påskgubbekärring …

img_4759.jpg
mmmm   ….. !

2 reaktioner på ”Påskkänning …”

 1. Gomorron over there!
  Det ser onekligen jättemysigt ut med påskkärringar/gubbar och vackert väder. Här i Göteborg har vi snöstorm!! Får väl måla några ägg så det sätter lite färg på tillvaron.
  Vet inte om jag är ledig i Påsk, nån kan ju alltid bli sjuk och då får jag väl rycka in. Åker till Oslo på annandagen.
  Kuckeliku och Glad Påsk till er alla!!
  Kram Kicki

 2. Hej!
  Här har vi inte snöstorm, men vet inte om temperaturen i vindarena håller så mycket högre temperatur… Solen skiner på oss och i lä är det riktigt skönt.

  Måla några ägg du, i morgon skall vi vuxna också få måla ägg, inte bara barnen. Ser jag fram emot – vem har sagt att det är ett nöje bara för barn …
  /M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *