Nymånen – samma här som där…

 

Den finns där i kväll på himlen – visserligen inte så ny, men det var den för några dagar sedan i Kapstaden och i samma väderstreck. Inatt såg jag den från flygplanet och ikväll från balkongen i Årsta. Är det inte fantastiskt – vi ser samma sak, men på andra sidan jorden är den vinklad åt andra hållet. Kommer inte ihåg hur den såg ut i natt då vi var över ”mitt i Afrika” – borde ha tänkt på det, men är ju så van att se den både rätt och ”felvänd”.

Ja, nu har vi lämnat Kapstaden. Resan gick bra, bättre än jag målat upp i min fantasi. Jag ser mindre och mindre fram emot dessa långa nattresor. Jag lovade att ta med våren, det har jag nog gjort. Det var visserligen grått när vi landade, en lärka hälsade oss välkomna på landningsbanan, och det kom regn. Men det blir ingen vår utan regn. Vi fick känna av lite när vi gick ut för att handla lite mat och fixa nytt mobilabonnemang till mig. Mitt gamla simkort är borta … Har letat i Kapstaden innan vi åkte och här i Årsta idag, det finns bara inte. Misstänker att jag hade lagt det i mitt kamerafodral när jag skiftade simkort på flygplatsen, den kamera som stals.

Nu har jag nytt nummer – ett nummer som det finns hopp om att jag ska kunna lära mig. Det lyckades jag inte med det gamla, blev faktiskt erbjuden att återuppta numret, men det var inte aktuellt tyckte jag. Egentligen gör det inget alls att det försvunnit – även om där var några kronor på kontot.

Vi har också fått lov att sätta oss in i SL:s nya kortsystem. De remsor som vi klarat oss med i många år säljs inte längre. Men jag har gott hopp om att vi ska kunna hantera det – ja, maken kom efter en halvtimme och ”hade tappat det”, men det var bara så att han inte kände igen ett knallblått kort bland de andra korten i plånboken. Men det är inte alltid så enkelt att byta alla kort heller när vi flyttar. Andra bonuskort som ska in i plånboken, ICA, COOP m.fl. in Woolworth, Clicks m.fl ut.

Har fått frågan hur det känns att vara tillbaka. Det känns inte så mycket egentligen, har ju varit här så ofta förr, allt blir ”som vanligt” ganska snart. Det jobbigaste är allt letande … Försöker att göra på samma sätt varje gång vi stänger, men de senaste åren har vi haft hantverkare som varit i lägenheten vid ett flertal tillfällen när vi inte är hemma. Detta gör att jag stoppar undan vissa saker – kanske onödigt – kanske försvinner mer för att jag gömt det för väl. Men vi har faktiskt blivit av med en del för många år sedan när det var många olika personer som var inne vid olika tillfällen och vi inte var beredda på det.  Det jag saknar nu, förutom simkortet – vilket är fixat – är laddningkabeln till min laptop som jag använder här hemma då den har större skärm. Denna gång visste vi att det skulle komma hantverkare, jag lade undan min laptop, gick direkt till gömstället idag – men, var är kabeln?  Fanns ju ingen anledning till att den skulle gömmas undan så ordentligt – eller …? Är det så att någon som varit här har varit i akut behov av en elkabel till en Lenovo som är ca 5 år gammal …?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *