Någon som saknar ett finger … ?

Om så, så har jag flera stycken här – bara att välja …

Har idag förberett för en , vad jag kallar ”spindelmiddag”. Namnet kommer av att jag hänger upp ett spindelnät ovanför matbordet och det förses med spindlar, liksom att de krälar över hela bordet.

I år blir det spindelnät, men klent med spindlar. När jag åkte ut igår för att införskaffa spindlar (de gamla befinner sig i  Kapstaden), var butikerna redo för julen … Lite konstigt tycker jag att man inte kan köpa Halloween grejor i den vecka som avslutas med just det, Halloween. Av alla de butiker jag besökte hade två samlat överblivet material på en liten hylla, och jag har nu fått tag i några fåniga, överdimensionerade fladdermöss.

Våra gäster har inte tidigare varit med på en sådan middag och vet inte att det brukar krylla av små spindlar på bordet och några hänger i taket i spindelnätet över huvudet … Det blir som det blir i år, men spindelnätet kommer att vara på plats.

Jag har jobbat med maten hela dagen idag och avslutade det hela med att sabba den helstekta entrecoten. Den inköptes i somras till en middag som inte blev av och har förvarats i frysen och nu tinats i kylskåp över natten.

Konstaterade att jag inte hade stektermometer – den är förpassad till Kapstaden – men ICA hade en modern med usel beskrivning till. Kanske inte så usel, men jag hade behövt en tydligare beskrivning. I vilket fall klurade jag ut hur den fungerade och var så lättad att jag glömde att sänka temperaturen i ugnen. Sätter den alltid på högre innan för all värme som strömmar ut när man öppnar ugnsluckan.

Efter en halvtimme var steken klar, stektiden var beräknad till minst en timme. Den hade krympt till halva storleken och när jag stack i den med provnål sprutade det ut blod …


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *