Mycket tvätt är det …

Jag fick lite sovmorgon i morse, ja, dvs efter att maken gjort sin morgontoalett och satt sej ute på altanen. Han är morgonmänniska och vaknar pigg och utsövd. Kvittrar godmorgon och förstår inte att jag helst ligger kvar under täcket och att jag egentligen inte är otrevlig, vill bara vara i fred. När kl var 8.45 så skämdes jag för att ligga och dra mej, så då steg jag upp till en underbar solig morgon där trädgårdssångaren fortfarande kvittrar i kapp med sej själv …

Vi tog det lungt idag, plockade ihop lite leksaker, men någon större städning gjorde vi inte. De hade lovat dåligt väder i morgon så vi resonerade som så att då tar vi tag i det som skall fixas inomhus. Idag gick tvättmaskinen så att kugghjulen antagligen glödde. Den tvätt som hängde, torkade medan nästa gick i maskinen. Suveränt, ända tills jag trodde att jag startade en ny omgång, vilket jag inte gjorde. När jag kollade om den var klar så konstaterade jag att jag glömt sätta på maskinen, så jag gjorde det ca 20 minuter senare. Efter ytterligare en tid så tittade jag återigen om den var klar och konstaterade då att jag bara satt på strömbrytaren, men inte startat programmet … Så där missade jag två maskiner inom torkbar tid, dvs innan solen försvinner. Så just nu hänger det våt tvätt ute, men man har ändrat väåderprognosen igen och det skall inte komma dåligt vänder förrän på onsdag … Förhoppningsvis har de rätt och då torkar tvätten i morgon, annars har jag ett problem.

I vilket fall så har det varit otroligt tyst idag, känns lite konstigt att kunna ta en tidning och inte lägga den ifrån sej förrän den är läst. Känns i alla fall bra att ha talat med dottern som berättat att det gick bra på resan och att barnen nu är glada att ha sin pappa igen. Konstigt att man kan flytta sej så långt bort på så kort tid, även om resan känns lång medan den pågår. 26 timmar tog det …

img_0687.jpg

Barnbarnets egenhändigt byggda skottkärra står kvar …

img_0701.jpg

Liksom båtarna …

img_0697.jpg

Nu blir det blomsterfoton igen. Smultronschersmin, doftar faktiskt smultron …

img_0693.jpg

Och rosorna har slagit ut för att trösta mej i saknaden av barnbarnen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *