Moment 22 dagen …

Krispigt vackert ...
Krispigt vackert …

 

 

 

 

 

 

Den började med en härlig promenad i solen, den värmde visserligen inte, men med rätt kläder inga bekymmer. Stavarna fick följa med. Marken är hård och det kan vara hala fläckar. Jag vill gärna tro att jag är smidig, men vill inte testa med att ramla. Vad som helst kan ju hända och har hänt andra.

Tillbaka tänkte jag vara nyttig och äntligen ta tag i att installera min ny/gamla dator. Har lite funderingar på att ta med den till Kapstaden och sedan lämna den där. Det gick både bra och dåligt, men att installera Skype … Har programmet på mina andra två datorer och plattan – inga problem. Har mitt konto med en pott med pengar så jag kan ringa till vanliga telefoner och programmet uppdateras vartefter på samtliga apparater – men, här går det inte. Installerade och av installerade och in med programmet igen. Jag har fått den senaste – fåniga – varianten med stor reklamruta. Den lyckades jag bli av med, alla mina kontakter och potten finns inte och går inte hämta in. Jag försöker registrera mitt konto – men nej, det blir ingen kontakt med det redan existerande. Nu får det vara.

Under tiden hade jag ringt till vårdcentralen, har hämtat ut min spruta med vaccin för bältros. Ska också lämna blodprov för att kolla mitt sköldkörtelvärde + att jag måste ha mer medicin mot densamma. De ringde tillbaka, och – nej – se det går inte. De kan inte hjälpa mig med detta för jag är skriven på en annan vårdcentral. Jag förstod inget, men mindes att jag varit på akutbesök i somras på den närmaste vårdcentralen i Sthlm. Kommer inte ihåg för vad, men nu är jag tydligen skriven där och då är man njugg här. Blev upplyst om att jag måste ring dit och förnya medicinen. Jag kunde få en tid i nästa vecka för att ta sprutan, om jag skrev in mig igen.  Ja, det är ju hyggligt …

På den vårdcentralen ställde man sig frågande – jag har ju inte fått medicin utskrivet sedan 2013 hos dem. Men den rara sköterskan skulle höra om min dåvarande läkare läkaren ville skriva ut efter så lång tid, hade en helt annan dos då. Om det inte fungerar ska hon ringa mig. Vi får se hur det blir …

Till sist, här kommer en bild på en liten djävul. Den gör ont att använda – men, nu ska jag plåga mig på nytt sätt. På Fråga Doktorn visade man hur man kan använda den och jag testade direkt – jo, det känns …

Effektiv ...
Effektiv …

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *