1:advent, igen …

I morse när jag vaknade hade det kommit lite snö. Det var vitt på gångvägen och i kanterna på gräsmattan. Temperaturen låg runt noll och solen kom fram. Den står nu så lågt att grannfastigheten skymmer vissa stunder.

Satt och pratade med maken på Skype då det blev mörkt, utanför fönstren blev det som en grå vägg. Snön yrde – som svensk som tillbringat de senaste 25 vintrarna söder om ekvatorn – är detta exotiskt. Visst, jag vet hur det är att genomleva vintrarna i Sverige, har gjort det i större delen av mitt liv – men, det är exotiskt att uppleva dessa växlingar. Bara några minuter senare kom solen igen. Jag hade planerat att ställa in min promenad och skura badrummet istället – ersättningsmotion. Det dröjde inte lång stund innan snöyran var där igen och det såg ut som om det skulle bli badrumaktiviteter idag. Men, så var den där igen – solen. Jag skyndade mig att klä på mig varma ytterkläder. Promenad är trots allt mer lockande – även i kyligt väder – än att skura badrum, trots att det kan ske betydligt mer lättklätt.

Jag klev ut och började gå, men insåg att jag nog skulle ha mina stavar – som stöttepelare. Det var lite osäkert under det lilla skikt av snö som fallit – var det halt eller inte. Det fick bli stavar. Och det blev en härlig promenad, såg till att ha vinden i ryggen. För vind var det – riktigt kraftig. En segelbåt låg och slog mot strandkanten. Ringde och anmälde det hela till en trevlig poliskonstapel, men hon tog inte så många uppgifter. Antingen var jag tydlig från början, eller så … Vi får se om den ligger kvar i morgon.

Hyacinter, julstjärnor och första adventsljuset är tänt. Behövs inte så mycket för att trivas …

Där i horisonten försvinner snön mot öster ...
Där i horisonten försvinner snön mot öster …

 

 

 

 

 

 

Det första ...
Det första …

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *